Afbeelding

Opening Taalpunt in de bibliotheek Carnisselande

dinsdag 8 september 2015 15:00

Dinsdag 8 september opent wethouder Jeroen Gebben om 15 uur een Taalpunt in Bibliotheek Carnisselande, met aanvullend allerlei leuke taalactiviteiten. Iedereen is van harte welkom.

Maar liefst 1 op de 9 Nederlanders heeft moeite met lezen en schrijven.

Bibliotheek AanZet maakt samen met haar taalpartners serieus werk van dit probleem. Dit gebeurt het hele jaar door, maar tijdens de Week van de Alfabetisering (7 t/m 13 september) besteedt zij hier extra aandacht aan.

Bij het Taalpunt kunnen volwassenen terecht met hun vragen over (leren) lezen en schrijven. Een getrainde taalvrijwilliger staat klaar om samen te zoeken naar een aanbod op maat. Denk hierbij aan een cursus of een plek in één van de taaloefengroepen in Barendrecht. Het Taalpunt is er ook voor taalhuiswerkvragen. Er zijn regelmatig laagdrempelige taalactiviteiten voor volwassenen. 
Na de officiële opening zijn er van 15.15 tot 17 uur allerlei taalactiviteiten in de Bibliotheek. Denk aan interactief voorlezen, kruiswoordpuzzels oplossen en een voorleesbingo. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.
Behalve in Barendrecht zijn er nog meer Taalpunten in de regio. Hiervoor is de Bibliotheek altijd op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers. In twee tot vier uur per week kan zo'n vrijwilliger een belangrijk verschil maken. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en het aanmelden terecht op www.debibliotheekaanzet.nl.


De opening is georganiseerd in samenwerking met Gilde Barendrecht en vindt plaats in het kader van de Week van de Alfabetisering. Het hele programma is te vinden op www.debibliotheekaanzet.nl. Een aantal activiteiten is vrij toegankelijk, veel zijn enkel op uitnodiging.