Afbeelding

Kanotocht door de natuur vanaf De Kleine Duiker

zaterdag 12 september 2015 10:00

BARENDRECHT – Op zaterdag 12 september organiseert ARK  samen met Natuurvereniging IJsselmonde een stoere kanodagtocht langs de Blauwe Verbinding in klimaatbuffer IJsselmonde; een spannende manier om op een andere manier naar het landschap te kijken en iets te horen over het belang van een klimaatbuffer op het Eiland IJsselmonde.

De kanodagtochten starten met een korte peddelinstructie. Er wordt gebruik gemaakt van 3-persoons Canadese kano's. Nadat iedereen een zwemvest heeft aangetrokken, worden de kano's te water gelaten en peddelen de deelnemers onder leiding van een gids de Zuidpolder door. Via een tussenstop (overdraging) loopt het traject in de Koedood over. Op de kop van de Koedood wordt er gepicknickt in het veld en kunnen de spieren even uitrusten. Het landschap hier aan de Koedood verschilt enorm met dat van de Zuidpolder. De terugtocht voert via de Koedoodseplas en de Gaatkensplas terug naar de Zuidpolder. Onderweg wordt regelmatig vertelt over de natuur, maar ook over natuurlijke processen en de samenhang hierin.

Stoere Try-Out

Deze dagtochten zijn een try-out. Er zitten een aantal onhandige obstakels in de route. Het schone water kan op deze plaatsen wel doorstromen, maar voor kano's zijn niet alle doorgangen geschikt. Dit zijn plekken waar kano's moeten worden overgedragen. Dat houdt in dat er tegen de soms steile oeverkant uit de kano moet worden geklommen, de kano uit het water moet worden getrokken, een stukje met de kano moet worden gesjouwd en vervolgens aan de andere kant de kano weer in het water moet worden gelegd. Er wordt dan ook verwacht dat deelnemers over een goede conditie beschikken. Dit zijn stoere tochten, maar wél met veel avontuur, natuur en pret!

Aanmelden

De kanodagtocht start om 10 uur bij Kinderboerderij De Kleine Duiker, 3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH  Barendrecht en duurt tot een uur of vier. Let op: van deze eindtijd kan worden afgeweken (vroeger of later).
Een zwemdiploma is verplicht. De kosten bedragen 20 euro per persoon inclusief lunch (picknick in het veld). Voor kinderen o.l.v. hun ouders 10  euro.

Informatie en aanmelding voor deze tocht bij John Schepers 0180-617320 of
excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl