Afbeelding

Musical Kruistocht in Spijkerbroek

zondag 3 februari 2019 14:00

BARENDRECHT - Kruistocht in Spijkerbroek, een van de grootste klassiekers uit de Nederlandse jeugdliteratuur, is vanaf komend najaar opnieuw als musical te zien in de theaters, gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater. Met een nieuwe generatie jonge talenten op het toneel is een compleet nieuwe versie van de musical gemaakt, die op 3 februari te zien is in theater Het Kruispunt in Barendrecht.

De vijftienjarige Dolf stapt als proefpersoon in een tijdmachine en belandt in de Middeleeuwen. Daar komt hij middenin een kinderkruistocht: achtduizend kinderen te voet op weg naar Jeruzalem. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen over hoge bergen, bij ziektes en wanneer rovende ridders aanvallen. Dan ontdekt Dolf dat het echte gevaar niet wacht achter de volgende bergtop, maar zich in de kruistocht zelf bevindt.

Zaterdag 29 september ging Kruistocht in Spijkerbroek in première. De musical is te zien door heel Nederland tot en met 2 juni 2019. Kijk voor meer informatie en tickets op www.kruistochtinspijkerbroek.nl.