Afbeelding

Een leven lang voorlezen

dinsdag 19 maart 2019 18:30

BARENDRECHT - Ruim 150 professionals waren onlangs aanwezig bij het Kenniscafé 'Leven lang voorlezen' in de bibliotheek. Samen met kinderboekenauteur Gideon Samson doken ze in vraagstukken en misverstanden rondom voorlezen, deden ze kennis op over voorlezen en ontdekten ze verrassende werkvormen. Na een knusse opening door VoorleesHeld Jacqueline Sterenborg gingen de workshops van start. Meester Wim: ,,Ik ben zo geïnspireerd geraakt dat ik de hele dag zou willen voorlezen!". Daarna nam kinderboekenschrijver Gideon Samson deelnemers mee in de vooroordelen rondom voorlezen.

Het is belangrijk dat alle kinderen plezier hebben in (voor)lezen. Daarom gaan bij bibliotheek AanZet de volgende Kenniscafés op dinsdag 12, donderdag 14 en dinsdag 19 maart over 'Lezen op maat'. Elk kind is anders en ontwikkelt zich anders. Maar alle kinderen die veel lezen ontwikkelen zich beter in taal. Ook ter bestrijding van kansenongelijkheid is een goede ondersteuning en het vergroten van (voor)leesplezier van zwakke taalleerders erg belangrijk.

Deelnemers kunnen ontdekken hoe zij álle kinderen aan het lezen krijgen. Ze kunnen zich laten inspireren door collega's en door Erna van Koeven, expert op het gebied van taal en lezen. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.debibliotheekaanzet.nl/kenniscafe, ook om direct aan te melden. Alle professionals werkzaam in de kinderopvang of het basisonderwijs zijn welkom. Op www.debibliotheekaanzet.nl/kenniscafes-leven-lang-voorlezen is meer te lezen over de workshops.

De Kenniscafés Lezen op Maat zijn dinsdag 12 maart in Stadsbibliotheek Dordrecht, donderdag 14 maart in Bibliotheek Gorinchem en op dinsdag 19 maart van 18.30 tot 21 uur in Bibliotheek Het Kruispunt te Barendrecht. De toegang is gratis. Aanmelden kan via kenniscafe@debibliotheekaanzet.nl.