Afbeelding

Loes den Hollander bij Exxact Barendrecht

Nieuws

BARENDRECHT - In Panorama Literama, het literair programma van Exxact Barendrecht ontvangt presentator John Brosens op donderdag 27 augustus tussen 20 en 21 uur de populaire thrillerauteur Loes den Hollander.

Loes werd geboren in Nijmegen (1948) en is een van de Nederlandse auteurs die na een maatschappelijke carrière (in haar geval: directeur van een gezondheidsinstelling) de kans greep aan een nieuw productief leven te beginnen. Haar loopbaan als auteur begon toen zij in 2001 de hoofdprijs in de wacht sleepte bij een verhalenwedstrijd van het damesblad Libelle. In 2006 debuteerde zij met de literaire thriller Vrijdag. Tot dusver verschenen er achttien thrillers (Uitgeverij Karakter), een roman, drie bundels met korte verhalen en drie novelles. Van haar boeken zijn in totaal al meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank gegaan en kan zij bogen op een grote schare trouwe fans. In 2013 werd haar gevraagd het geschenkboek voor de Maand Van Het Spannende Boek te schrijven. Heel bijzonder: Loes typt haar manuscripten gewoon met twee vingers en heeft ook nog tijd voor een extra functie: zij is ‘trouwambtenaar’ in de gemeente waar zij woont.

Luisteraars die Loes den Hollander een specifieke vraag willen stellen kunnen dat per email doen via de contactpagina op de website van de presentator.
De gasten in Panorama Literama zijn vaak plaatselijk, regionaal of nationaal bekend en spelen steevast een rol in de wereld van boeken, schrijven en lezen. John Brosens praat met hen over zaken als motivering, beleving, research en stijl van werken. Zij brengen drie muzieknummers mee die op de een of andere manier relevant zijn (geweest) voor hun werk. Er is altijd een draaiboek, maar gewoonlijk draait de uitzending uit op een aangenaam, openhartig en verhelderend gesprek.
Panorama Literama is elke vierde donderdag van de maand te beluisteren in de programmareeks ExxactLive! Voor meer informatie (ook over eerdere gasten) http://www.johnbrosens.com/Panorama_Literama.html

De uitzendingen van Exxact Barendrecht hoor je overal in de regio. In Zuid-Holland Zuid via 106.4FM in de ether - of via de UPC kabel op105.9FM. Via het internet zijn alle uitzendingen te beluisteren via http://www.exxactfm.nl

 

 

Advertenties uit de krant