Afbeelding

Kater Elegast zoekt baasje

Dieren

BARENDRECHT – Op dit moment woont kater Elegast in De Dierenstee. Hij is vernoemd naar het ridderverhaal ‘Karel ende Elegast’. Zijn voormalig huisgenootje was een kater die Karel heette. Samen werden zij geadopteerd door een baasje die al andere katten in huis had. Voor Karel was dit geen probleem, maar voor Elegast helaas wel. Hij werd daarom afgestaan.

Elegast is een verlegen kater (11 jaar) die wat terughoudend is. Hij voelt zich in zijn eigen ruime hok inmiddels op zijn gemak. Hij kan ontzettend genieten van geaaid worden. Luid knorrend rolt hij dan op zijn rug. Elegast is een hele lieve kater die het best tot zijn recht komt in een rustig huis, zonder soortgenoten en kinderen. Of hij bij honden geplaatst kan worden is niet bekend. Elegast ging bij zijn vorige baasje graag naar buiten, dus een tuin zou hij erg fijn vinden.

Ter voorkoming van blaasgruis krijgt Elegast speciale brokjes. Elegast is een forse kater, dus hij heeft aan een kleine portie genoeg. Wie geeft deze kanjer een kans?
De Dierenstee, Groene Kruisweg 14 a te Numansdorp, 0186-655150. Openingstijden: maandag van 11 tot 15 uur, dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant