Afbeelding

Heerjansdam door in de districtsbeker

Algemeen

HEERJANSDAM - Heerjansdam plaatste zich op een knappe manier voor de volgende (k.o.) ronde van de districtsbeker. De derde en laatste poulewedstrijd tegen ARC, op de Molenwei, werd met 3-1 gewonnen en daarmee bleven de Dammers ongeslagen in deze poule. Wat opviel was dat Heerjansdam in deze wedstrijden heel effectief en wilskrachtig was en (met hier en daar wat geluk) zeven punten bij elkaar speelde.

Tegen ARC had de thuisclub in het eerste kwartier zo maar met 0-1 of 0-2 achter kunnen staan. Vooral de lob van Luuk Samsom tegen de onderkant van de lat gaf veel gesprekstof, want was de bal nu wel of niet over de doellijn geweest? Velen dachten van wel, al blijft dat voor een scheidsrechter (of assistent-scheidsrechter) heel lastig te beoordelen.

Heerjansdam was aanvallend nog niet in het stuk voor gekomen toen het in de 24e minuut keihard toesloeg. Elvis Versluis vond spits Rafiek Casteleins in het strafschopgebied, kreeg de bal terug en scoorde beheerst: 1-0. Tien minuten later stelde Casteleins Sharog Suzani in de gelegenheid de score te verdubbelen: 2-0.
ARC zat niet bij de pakken neer en scoorde tien minuten na de rust door Joey Lauhouh de aansluittreffer: 2-1. De gasten konden daarna niet doordrukken en 20 minuten voor tijd scoorde Casteleins 3-1, na goed voorbereidend werk van Boy Stoops en Elvis versluis.