Foto John van Neuren
Foto John van Neuren

Smitshoek uit bekerwedstrijd

Algemeen

BARENDRECHT - Na de ruime midweekse zege van Smitshoek op zondag eersteklasser S.V.D.P.W. (1-4) lag de strijd voor een ticket naar de volgende ronde van de KNVB-districtsbeker weer helemaal open. Een goed resultaat tegen hoofdklasser Zwaluwen was voldoende om door te bekeren. In Vlaardingen trok de formatie van trainer Joop Hiele echter aan het langste eind (2-1). Een uitschakeling die Smitshoek volledig aan zichzelf te wijten had. De oranje-zwarten gaven Zwaluwen goed partij, maar brachten een handvol kansen om zeep en verzuimden zichzelf hierdoor te belonen.

De gasten trokken met goed combinatiespel de wedstrijd na een tijdje naar zich toe. Na een goede actie van Gilliomar Leona bracht Laurens Visser de openingstreffer op het bord, 0-1. Na een half uur spelen kwam Zwaluwen tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Marlon Oranje kapte Thijs Oomsen uit en vond knap een gaatje in de verre hoek, 1-1. 


Na de rust en een uur spelen bracht Marlon Oranje na een goede individuele actie zijn tweede treffer op het bord, 2-1. Smitshoek gaf zich niet gewonnen en kreeg in de slotfase twee dotten van kansen op de gelijkmaker (goed voor een vervolg in het bekertoernooi). Eerst brak middenvelder John de Ronde door de Zwaluwen-defensie. De Ronde probeerde doelman Sanders te passeren en het leer in het lege doel te schuiven, maar de Zwaluwen-goalie liet zich niet verrassen. In de slotseconden mikte Daniël Da Cruz geheel vrij voor het vijandige doel naast. Het zeker niet imponerende Zwaluwen kwam met de schrik vrij en Smitshoek droop teleurgesteld af.


Zaterdag gaat de competitie van start. Smitshoek ontmoet op eigen terrein promovendus Oude Maas. De vernieuwde formatie van trainer Warry van Wattum zal ongetwijfeld met het mes tussen de tanden naar sportpark Smitshoek komen met de intentie voor een verrassing te zorgen. Er wordt op sportpark Smitshoek om 14.30 uur afgetrapt.

Advertenties uit de krant