Afbeelding

Unieke beleving voor kinderen én vrijwilligers

Algemeen

Door Astrid Potuijt

BARENDRECHT - Wat vraag je als cadeau als je je 25-jarig jubileum viert? Reisadviseur Els Sondermeijer was er snel over uit. Ze wilde een vakantie organiseren voor kinderen die het minder hebben. Aan haar wens werd gehoor gegeven door tientallen klanten die wilde bijdragen aan deze bijzondere wens. Els hield nog een veiling met haar sponsors en haalde zo voldoende geld op om de kinderen een unieke beleving te geven.

Els bezorgde samen met vijf vrijwilligers vijftien kinderen uit deze regio een onvergetelijke vakantie van drie dagen. ,,Het was veel meer werk dan ik van te voren had kunnen bedenken", vertelt Els lachend. ,,Maar het was het waard. We hebben van zoveel verschillende bedrijven en mensen hulp gekregen. Ik organiseer al 25 jaar lang reizen voor reisbureau Buitenlandsche zaken, maar dit moest van minuut tot minuut gepland worden. Daarnaast moest overal aan gedacht worden. Reflecterende hesjes voor op de fiets bijvoorbeeld of als er iemand pech kreeg met de fiets, eten en drinken, activiteiten en noem het allemaal maar op.

Op 12 augustus vertrokken de kinderen op de fiets richting de Biesbosch. De waterbus vanaf Ridderkerk was al een uitje op zich. De kinderen en hun vrijwilligers verbleven in het Stay Okay in Dordrecht. De kinderen werden verwend met workshops, zoals smoothies maken en T-shirts verven. Ze speelden in de speeltuin, gingen kanoën, mochten bij de brandweer op bezoek komen en zelfs een brandje blussen. Ze gingen uit eten en er kwam een dj op bezoek om voor een echte discoavond te zorgen. Er werden allerlei spellen gespeeld en uiteraard mochten ze heel laat naar bed.

,,Het waren drie fantastische dagen", zegt Els. ,,De kinderen waren erg moe, maar voor hen was het een geweldige ervaring. Maar zeker ook voor ons als vrijwilligers. Het is fijn als je voor anderen, die het minder hebben, iets kan betekenen."

,,Er zijn zoveel mensen die hebben bijgedragen aan deze reis", gaat Els verder. ,,Met geld, maar ook zeker met goederen. Zoals de taart die wij van de bakker kregen en weer aan de brandweer konden geven als bedankje. Uniek hoe zo veel dingen samen komen."

Er zijn plannen om volgend jaar weer een reis te organiseren voor de kinderen die het minder hebben. Ook hoopt Els dat andere steden het initiatief gaan oppikken. ,,Hoe fijn is het dat de kinderen die al jaren niet op vakantie zijn geweest, een paar fantastische dagen te kunnen bieden?"

Mobiele reisadviseuze

Els Sondermeijer is de mobiele reisadviseur bij Buitenlandsche Zaken. Zij komt bij de mensen thuis om zo samen de beste vakantie uit te zoeken. Dit doet ze voor ieder budget en ook voor grotere groepen. Zakelijke reizen, rondreizen, vakantie met kinderen….Els weet overal een oplossing voor. Een afspraak maken met Els kan via els@buitenlandschezaken.nl en 06-20092296. www.buitenlandschezaken.nl

Afbeelding

Advertenties uit de krant