Afbeelding

Is de krant overbodig?

Algemeen

Column Hannah

Mijn naam is Hannah van der Waal. Ik ben 16 jaar, woon in Barendrecht en zit op Calvijn Groene Hart in het examenjaar van de HAVO. Eén van de dingen die onderdeel uitmaken van het eindexamen is een profielwerkstuk (PWS).

Mijn vakkenpakket is grotendeels gericht op Economie en Management & Organisatie. De jeugd is dagelijks bezig met social media (Facebook, WhatsApp, Twitter, Instagram) op hun telefoon, iPad of laptop en blijft via deze media op de hoogte van alles wat zich in hun omgeving afspeelt. Wordt krant daarom misschien overbodig? Dit lijkt mij een leuk onderwerp om mijn onderzoek op te richten. Mijn hoofdvraag is dan ook: 'Is het financieel mogelijk om in de tijd van social media een jeugdkrant uit te brengen voor jongeren tussen de 16 en 21 jaar?' Het doel is om te kijken of de krant aanslaat bij de jeugd en of de krant zichzelf kan bekostigen.

De presentatie van mijn onderzoek staat gepland voor eind november. Ik ga twee kranten uitbrengen. De eerste verschijnt op 1 oktober en de tweede aan de vooravond van mijn presentatie op 24 november. Beide kranten komen in het hart van De Schakel en zijn ook uitneembaar.

Door adverteerders die ik ga benaderen of die zichzelf aanmelden wil ik een positief saldo overhouden aan het einde van mijn onderzoek. De adverteerders zullen in beide kranten hun advertentie zien verschijnen en tevens breng ik hen of hun bedrijf onder de aandacht in de twee wekelijkse column die ik in De Schakel ga publiceren. Ik heb enorm veel zin in mijn project.

Het positieve saldo wat mijn onderzoek opbrengt wordt geschonken aan Duchenne Heroes: een stichting die zich bezig houdt met onderzoek naar de oorzaken  van spierdystrofie. Meer informatie via www.duchenneheroes.nl

Bent u geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden als adverteerder? Dan kunt u een mailtje sturen aan: hannahvanderwaal@chello.nl

Advertenties uit de krant