Een weekend als vrijwilliger geeft ook veel plezier.
Een weekend als vrijwilliger geeft ook veel plezier.

Vrijwilliger voor een weekend

Algemeen

BARENDRECHT - Iedere maand houdt stichting Wielewaal in Barendrecht een logeerweekend voor kinderen en jongeren met een beperking. Naast een vaste ervaren recreatieleider en verpleegkundige worden vrijwilligers ingezet voor de verzorging en begeleiding van de jongeren. De stichting zoekt hiervoor vrijwilligers.
Vrijwilligers helpen mee in de dagelijkse verzorging, begeleiden jongeren bij activiteiten als spelletjes, een speurtocht, zwemmen of koekjes bakken en helpen met huishoudelijke taken. Ze zijn aanwezig van vrijdagmiddag tot zondagavond. Een vrijwilliger meldt zich aan voor een weekend en heeft geen langdurige verplichtingen. Vooraf ontvangt men informatiemateriaal, zodat men goed voorbereid van start gaat. Doordat vrijwilligers samenwerken met ervaren mensen, leren ze door te doen en staan ze er nooit alleen voor. Ervaring in de zorg is niet nodig, wel enthousiasme. De minimumleeftijd is zeventien jaar.
Vrijwilliger Demi (20): ,,De eerste keer mee vond ik erg spannend. Ik had nog nooit met jongeren met een beperking gewerkt. Ik wist niet wat voor activiteiten we gingen doen en hoe ik het beste met de deelnemers kon omgaan. Maar alles ging eigenlijk vanzelf en we hadden de grootse lol . De recreatieleider heeft me goed begeleid. Ik kon ook echt genieten van het weekend. Het is niet bij één weekend gebleven…"
Kijk op www.wielewaal.nl/vrijwilligers of bel 088-1224400 voor meer informatie en om aan te melden.

Advertenties uit de krant