Afbeelding

Provincie houdt spreekuren windenergie

Algemeen

BARENDRECHT  – De provincie wil de verschillende locaties in de regio onderzoeken op geschiktheid voor windenergie. Hiervoor worden de effecten van windturbines op het milieu en de leefomgeving beschreven in een zogenaamd milieueffectrapport. Aan de orde komen onderwerpen als geluid, slagschaduw, veiligheid, natuur en landschap. De provincie Zuid-Holland houdt op woensdag 25 november haar spreekuur in het gemeentehuis in Barendrecht.
In Barendrecht zijn 3 potentiële locaties benoemd voor de realisatie van windenergie, te weten Heinenoordtunnel, Vaanplein en Bedrijventerrein Oost.
Spreekuren De provincie biedt inwoners de gelegenheid om tijdens de spreekuren vragen te stellen over het proces, de inhoud van het startdocument en het indienen van een zienswijze. De provincie houdt op woensdag 25 november haar spreekuur in het gemeentehuis in Barendrecht. Bewoners kunnen ook op donderdag 19 november terecht in het gemeentehuis van Ridderkerk. Deelname aan het spreekuur vindt uitsluitend plaats op basis van aanmelding bij de provincie. Aanmelden kan via windenergie@pzh.nl. Per spreekuur vinden 2 rondes plaats: 1e ronde van 19.00 – 20.00 uur en de 2e ronde van 20.00 – 21.00 uur. Gelieve bij aanmelding een voorkeur voor een ronde aan te geven.


Barendrecht geen voorstander windenergie
Barendrecht is één van de meest urbane gebieden in de regio: dichtbebouwd, tussen de rijkswegen A15 en A29, naast een drukke vaarweg Oude Maas met transport van gevaarlijke stoffen én een uitgebreid spoornetwerk. Daarom is het college geen voorstander van de realisatie van windenergie, tenzij het toetsingskader tot andere conclusies leidt. Omdat rijk en de provincie verplichte afspraken hebben over windenergie, is in Barendrecht een uitgebreid toetsingskader opgesteld voor de afweging van de belangen op het gebied van gezondheid, wonen, veiligheid, recreatie, natuur, landschap, en milieu. Dit toetsingskader is op 13 oktober 2015 door de gemeenteraad vastgesteld.
Vervolgproces Naar verwachting zijn in het voorjaar van 2016 de uitkomsten bekend van het milieueffectonderzoek van de drie locaties in Barendrecht. De provincie besluit in het voorjaar

Advertenties uit de krant