Foto archief
Foto archief

Nationale Herdenking 4 mei

Algemeen

BARENDRECHT - De Nationale Herdenking van de gevallenen vindt woensdag 4 mei plaats. De herdenking in Barendrecht wordt voorafgegaan door een openbare bijeenkomst in de N.H. Dorpskerk aan de Dorpsstraat.
Jelle Feenstra zal medewerking verlenen als spreker. Michelle Schothuis en Maria Smet zullen enkele gedichten voordragen. Big Band Barendrecht verzorgt de muzikale omlijsting. Het kerkorgel wordt bespeeld door Hans van Gelder. Na afloop worden kransen en bloemen gelegd bij het monument voor de Dorpskerk.
Dit jaar zullen onder anderen vertegenwoordigers van de Amerikaanse, Australische en Britse ambassade aanwezig zijn. Ook zijn er officieren van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marine. De bijeenkomst begint om 19 uur en is vrij toegankelijk. Iedereen, jong en oud, is welkom.
In het verleden ontvingen de Barendrechtse veteranen van de organisatie (Comité 4 Mei-Herdenking, Oranjevereniging Juliana en de gemeente) een persoonlijke uitnodiging. Sinds vorig jaar is deze kennisgeving de vervanging van de persoonlijke brieven.

Advertenties uit de krant