Archieffoto
Archieffoto

Kunstmarkt in juni

Algemeen

BARENDRECHT – De 31e editie van de Barendrechtse Kunstmarkt vindt zaterdag 11 juni plaats op het plein voor het gemeentehuis en in het gemeentehuis van Barendrecht. Er is een groot aanbod van kunstenaars met verschillende disciplines, zoals schilderkunst, keramiek, glas, sieraden en fotografie.

Er worden ruim honderd kramen geplaatst. Kunstenaars uit heel Nederland en uit België en Duitsland exposeren en verkopen hier eigen werk van hoog niveau. Het publiek kan, wandelend langs de kramen, ongedwongen kennismaken met een uitgebreid aanbod. Dat kan van 10 tot 17 uur.

Een van de deelnemers is Wil Crooymans uit Nuenen. Wil is een veelzijdig fotograaf. In een studio maakt hij unieke, artistieke portretten. De zwart-witfoto's, gemaakt tijdens verre reizen, vallen op door hun verrassende uitsneden, compositie, scherptediepte en lichtval.
Het meest fascinerend is zijn Urbexfotografie. Hiervoor heeft Wil een zoektocht ondernomen naar locaties met een verlaten fabriek, een oud schoolgebouw of vervallen ziekenhuis. De serie foto's bestaat uit schilderachtige plekken in de gebouwen, zoals een kapot interieur, verroeste leidingen tegen een muur, vernielde ruiten en vervuilde vloeren.

Wie dit werk zelf wil zien, is zaterdag 11 juni van harte welkom op de Barendrechtse Kunstmarkt. Zie voor meer informatie www.crooymans.com en www.barendrechtsekunstmarkt.nl.

Advertenties uit de krant