Afbeelding

Lex Bezemer (22)

Algemeen

Waar kennen we jou van?
Samen met Vincent van Ewijk vorm ik het duo Van Bezemwijk. In de zomer hebben we een cd gemaakt met zes liedjes en sindsdien treden we steeds vaker in de regio op. Naast mijn studie Nederlands en cultuur ben ik ook postbezorger in Barendrecht.
Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?
Ja, en eigenlijk wordt het steeds meer.
Hoe is jouw gezinssituatie?
Ik woon nog thuis. Samen met mijn ouders en broer Jos van 25 jaar.
Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?
Laatst maakte ik een vriendin wijs dat ik over ging stappen naar de studie gynaecologie. Zij geloofde dat en ik heb er enorm om gelachen.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Als kind woonde ik op een steenworp afstand van mijn opa en oma van mijn moeders kant en oma van mijn vaders kant. Ik ging vaak bij hen op bezoek. Dat roept mooie herinneringen op.

Wanneer was je het gelukkigst?
Afgelopen zomer reisde ik met vrienden door Europa met de trein. De vrijheid, de mensen die we ontmoetten. Dat was toch wel een ultiem geluksgevoel.

Waar liet je een traan om?
Ik ben geopereerd aan mijn kaak. Dat deed zoveel pijn, dat ik er regelmatig een traan om liet.
Wie is je grote voorbeeld?
Dat zijn er meerderen. Maar ik denk toch dat Bob Dylan op nummer één staat.

Wat zijn je toekomstdromen?
Natuurlijk wil ik mijn studie afronden, hoop ik een leuke vrouw te vinden en kinderen te krijgen. En Vincent en ik zouden erg graag het theater in gaan met een muziek-/cabaretshow.

Waar wordt je verlegen van?
Als ik in het middelpunt sta, zonder dat ik er zelf om gevraagd heb. Bijvoorbeeld als er op mijn verjaardag voor me gezongen wordt.

Hoe sta je 's morgens op?
Mijn wekker staat aan de andere kant van de kamer. Dat betekent dat ik er direct uit moet, want ik haat het geluid van mijn wekker. Vanwege mijn lage bloeddruk kan dit soms het gevolg hebben dat ik flauw val. Maar meestal gaat dit goed.
Wat zijn je hobby's?
Naast het muziek maken, lees ik graag, ga ik stappen met mijn vrienden en ik houd ook van analoge fotografie. Oh ja, ik houd ook van bier drinken.

Wat zijn je angsten?
Dat er iets met mijn vrienden of familie gebeurt. Ook vind ik het zorgwekkend dat er steeds minder naar elkaar geluisterd wordt. De intolerantie van vele Nederlanders, zoals bij de vluchtelingen, vind ik heel verdrietig om te zien.
Wat vind je stom?
Mensen die geen rekening houden met anderen en One Direction.
Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?
Houd je van diepvriespizza?
Wat is je favoriete quote?
Deze is van Herman Finkers: Heb elkander lief, gelijk Ivo Niehe zichzelf.

Advertenties uit de krant