Afbeelding

CBS Smitshoek naar districtfinale schoolvoetbaltoernooi

Algemeen

BARENDRECHT - Woensdag 18 mei heeft een combinatie van groep 7 en 8 van CBS Smitshoek deelgenomen aan de Regiofinale bij SV Gouda. Op het sportcomplex Groenhovenpark kwamen in totaal tien scholen in actie. 

In een poule met in totaal vijf ploegen moest CBS Smitshoek proberen zich te kwalificeren voor de volgende ronde. De eerste wedstrijd tegen De Westhoek uit Ouddorp werd vrij makkelijk gewonnen met 3-1. Bij aanvang van de tweede wedstrijd tegen De Kring uit Hellevoetsluis begon het te druppelen in Gouda. Dit veranderde al snel in een flinke stortbui die bijna de gehele wedstrijd duurde. Gelukkig lieten de jongens zich hierdoor niet van de wijs brengen en ook deze wedstrijd werd gewonnen. Dit keer met 3-0. Enigszins verkleumd door de vorige wedstrijd verliep de derde wedstrijd tegen De Groene Hoek uit Maassluis vrij stroef. Het bleef 0-0. 

Omdat het niet duidelijk was hoe de overige wedstrijden waren verlopen, zat er niets anders op dan ook de laatste wedstrijd tegen IKC PWA uit Maassluis proberen te winnen. Na een rommelig begin werd gelukkig ook deze wedstrijd gewonnen, dit keer met 2-0. 

Met deze mooie resultaten werden Bart, Berend, Imran, Jaden, Jamie, Justin, Luca, Mischa, Nigel, Preston, Rafiq, Scott, Ties en Vince eerste in hun poule. Omdat het puntentotaal van CBS Smitshoek beter was dan dat van de winnaar van de andere poule, werden zij eerste in deze regiofinale. Op woensdag 1 juni zullen zij in Waddinxveen in de districtsfinale proberen de volgende stap te zetten naar de finale in Zeist.

Advertenties uit de krant