Afbeelding

Dertig jaar Trimsalon Joke Kruis

Algemeen

BARENDRECHT – Op 1 juni is het dertig jaar geleden dat Joke Kruis haar eigen trimsalon begon in Barendrecht. Een mijlpaal om even bij stil te staan.
Joke behaalde in 1982 haar diploma voor trimster. Vier jaar later begon ze voor zichzelf. Ze opende haar salon in de kelder van Wesdijk Dieren. In 2001 vertrok ze naar een eigen pand aan Onderlangs 10b, waar de salon nog steeds gevestigd is. Daar zat voorheen een poelier. ,,Alles moest gestript worden, want het was erg vies.'' Joke vond het spannend, maar was meteen heel blij met de keuze. ,,Ik had meer licht en ruimte. En we konden het inrichten zoals ik het zelf handig vond.''
Toen Joke de salon overnam, was het er niet zo druk. ,,Toen kon ik het prima alleen aan. Maar het werd al snel zo druk dat ik hulp nodig had. Dus mijn man Fred is in 1991 ook de opleiding gaan doen en kwam meteen bij me werken.'' Sindsdien werken Fred en Joke zij aan zij. Fred: ,,Ik zat in de bouw. Dit is heel wat anders, maar ik hielp af en toe al mee. Bovendien begon het goed te draaien en begon Joke naam te maken. Dus ik wilde het graag doen.''
In dertig jaar zijn er in het vak geen schokkende dingen veranderd. Wel blijken ook honden aan mode onderhevig, vertelt Joke met een glimlach. ,,Vroeger trimden we heel veel bouviers. Tegenwoordig hooguit nog een paar in de maand. Minder mensen hebben nu minder grote honden.'' In de salon komen honden van allerlei pluimages, zowel qua ras als karakter. Dat houdt het werk leuk en uitdagend voor Joke en Fred.

Fred en Joke werken op afspraak. Een afspraak maken kan door binnen of te bellen naar 0180-623057. Trimsalon Joke Kruis is maandag geopend van 13 tot 17 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur. Wie meer wil weten, kan een kijkje nemen op www.trimsalonjokekruis.nl.

Advertenties uit de krant