Afbeelding

Yara naar NK gymnastiek

Algemeen

BARENDRECHT - Yara Severijn, ritmisch gymnaste van 12 jaar oud uit Barendrecht, zal op 20 en 21 juni te zien zijn op het evenement NK Fantastic gymnastics in het Rotterdamse Ahoy. Wederom als enige pre-junior 3A uit Barendrecht. En de week daarvoor is zij te bewonderen op de onderdeelfinales van 14 juni in Utrecht. Een bijzondere prestatie.
Afgelopen 17 mei vond in Den Bosch de tweede plaatsingswedstrijd Ritmisch Gym A niveau plaats tijdens de IAG, een groots gymnastiek en turn event. Een zeer spannende wedstrijd, want het gaat hierbij om tickets voor het Nederlands Kampioenschap.
Een heel knappe prestatie van deze jonge gymnaste. Zeker omdat Yara van een andere vereniging komt, alles opnieuw moest leren en haar lint ook nog eens in de knoop zat. Met name daardoor werd de kans op doorstroming naar het NK kleiner. Maar gelukkig waren haar andere twee oefeningen erg sterk waardoor zij het nog enigszins recht kon trekken en alsnog zevende werd van de achttien besten van Nederland.
Alleen de eerste tien stromen door naar het Nederlands Kampioenschap tijdens de Fantastic Gymnastics. In Ahoy zijn de beste tien pre-junioren in het A-niveau te zien, onder wie dit jaar maar liefst twee meiden van Sparta nl: Yara en teamgenootje Rosella uit Dordrecht. Beide meiden zijn gekwalificeerd voor de onderdeelfinales op 14 juni in Utrecht.

Advertenties uit de krant