Afbeelding

G-voetbalkamp Smitshoek

Algemeen

BARENDRECHT - Voetbalvereniging Smitshoek heeft voor het G-voetbal zo'n 45 spelers verdeeld over drie teams.

De laatste twee jaar is er een flinke groei met nieuwe leden. Het zijn spelers met een verstandelijke beperking zoals autisme, autistische stoornissen, downsyndroom, ADHD, PDD-NOS en/of lichamelijke beperking als spascisme, doofheid, slechtziendheid of ernstig zieken die met het 'reguliere voetbal' niet mee kunnen komen. De leeftijdsgroep is vanaf zes jaar. Ook kinderen/volwassenen die in een revalidatieproces zitten zijn welkom. De meeste deelnemers komen uit Barendrecht, Albrandswaard, Hoogvliet, Rotterdam-Zuid en Ridderkerk.
De teams spelen onder aangepaste KNVB-regels. Daarnaast worden er vriendschappelijke wedstrijden en toernooien gespeeld tegen gelijkwaardige teams. Buiten het voetbal worden er ook nog activiteiten georganiseerd zoals Sinterklaas en de familiedag en er is ieder jaar een voetbalkamp.
Omdat Smitshoek de G-voetballers wil integreren binnen de vereniging hebben ook zij recht op een voetbalkamp. Dit jaar is er voor de zevende keer een kamp gehouden. Deze groep heeft een leuk weekend hard nodig omdat de meesten sociaal afgezonderd zijn en zich beter voelen door zo'n weekend. Het is voor hen zo geweldig dat zij het er een jaar later nog over hebben.

 

Advertenties uit de krant