Afbeelding

Brons voor Reza Roks in nationale BMX wedstrijd

Algemeen

BARENDRECHT - Zondag 22 mei werd de derde Nationale BMX wedstrijd gereden. Alle goede rijders uit Nederland kwamen in Baarn bij elkaar om te strijden voor een mooie klassering. Deze wedstrijd was extra spannend omdat dit een laatste meting was voor de NK kwalificatie. Hier kon je nog de benodigde punten halen om je bij de 32 beste rijders op de ranking te plaatsen. Fietscrossclub Barendrecht was vertegenwoordigd met maar liefst achttien rijders. De Nationale wedstrijden hebben een hoog niveau. Ook wanneer je kan mee kan strijden om een felbegeerde vierde plek, wat doorstroming tot de finales betekend, hoor je er op nationaal niveau bij.
In de kwart finale waren de rijders heel aan elkaar gewaagd. Tycho Kuiters, Chad Roks, Kees Wildeboer en Kevin Bronswijk Boys 10, Mees de Roos Boys 11, waren erg blij met hun verdiende doorstroming naar de kwartfinale. Juist deze rijders hadden de punten van de doorstroming nodig. Of het voldoende is voor kwalificatie blijft nog even heel spannend. Nova de Roos girls 9+10, Mandy van Esdonk girls 15+16 konden na hun manches direct doorstromen naar de halve finales. Mika Gouman boys 10, reed in de manches sterk op een eerste plek maar redde het net niet tot de finale. Ook Stijn reed in zijn manches sterk. Hij behaalde een plek in de finale waarin hij 7e werd.
Reza Roks, girls jonger dan 8, heeft al naam genaamd binnen de BMX wereld. Zondag mocht zij zelfs het podium beklimmen voor haar 3e plek.

Advertenties uit de krant