Afbeelding

Alfred Kooijman (56) woont in Rotterdam-Noord, maar is toch een bekend gezicht in Barendrecht

Algemeen

Waar kennen we jou van?
Ik werk nu ruim zeven jaar voor het lokale omroepstation Exxact Barendrecht. Dat betekent dat ik vaak in Barendrecht kom en bij veel activiteiten aanwezig ben. Ook interview ik veel mensen voor de radio. Mijn vaste programma 'Weekendmix' is iedere zaterdag van 10 tot 12 uur te beluisteren.
Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?
Ik kom altijd bekenden tegen in Barendrecht en regelmatig kennen mensen mij en weet ik het even niet meer. Maar vooral mijn stem is bekend.
Hoe is jouw gezinssituatie?
Ik woon alleen. Ik heb wel al 25 jaar en hele lieve goede vriendin. Zij is de onderbuurvrouw. We plakken liever geen labels op onze relatie.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Toen ik 14 jaar was, ging ik voor het eerst met een vriend – zonder ouders – op fietsvakantie. Dat was echt een avontuur waar ik nog met veel plezier aan terug denk.

Wanneer was je het gelukkigst?
Ik kan niet zomaar een periode aanwijzen. Op dit moment ben ik gelukkig. Ik probeer iedere dag het beste uit het leven te halen en dat lukt heel goed.

Waar heb je een traan om gelaten?
Vierenhalf jaar geleden overleed mijn broer en beste maatje. Daar heb ik erg veel verdriet om gehad.
Welke toekomstdromen heb je nog?
Ik zou heel graag een kinderprogramma voor de televisie maken. Iedere dag iets nieuws beleven, dat past ook bij mij en ik hoop dat dit in de toekomst zo blijft.

Waar wordt je verlegen van?
Van complimenten. Ik ben zelf een perfectionist en heb altijd wel kritiek op mijn eigen kunnen. Als een ander dan een compliment geeft, weet ik niet zo goed wat ik daar mee moet.

Wat is jouw grootste talent?
Ik ben geduldig en creatief.

Wat zijn je hobby's?
Naast radio maken – dat doe ik al dertig jaar en is echt mijn grote passie – maak ik muziek op een digitale piano en een keyboard en fotografeer ik graag.

Wat zijn je angsten?
Ik heb hoogtevrees. Ik vind op een stoel staan al eng. Voor de radio heb ik wel op een brandweer ladderwagen van dertig meter hoog gestaan. Vreselijk!

Wat vindt je stom?
Negativiteit, labels die overal opgeplakt worden en meelopers.

Naar welke muziek luister je graag?
Klassieke muziek en instrumentaal.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je hebt gekregen?
'Weet je nog waar ik woon?' Dit berichtje was van een oud-collega en vriend die ik vier jaar niet had gezien. Onze vriendschap was verwaterd, maar het was heel leuk om elkaar weer te zien en we pakken de draad gewoon weer op.

Wat is je favoriete quote?
Voor ieder probleem is een oplossing.

Advertenties uit de krant