Afbeelding

Van grootste van de school naar brugsmurf

Algemeen

BARENDRECHT - Alle kinderen die nu in groep acht zitten gaan nog een paar laatste leuke schoolweken tegemoet. En dan….na de zomervakantie wordt het spannend. Een nieuwe school, andere kinderen, nieuwe vriendschappen, bergen huiswerk, een stuk verder fietsen of zelfs met de bus naar school. Wij spraken Estrella Stolk over haar verwachtingen van dat nieuwe leven.

Door Astrid Potuijt

Estrella is een leuke meid van net dertien jaar, woont al haar hele leventje in Barendrecht, heeft veel vriendinnen, houdt van dansen en buiten spelen, denkt erover om op voetbal te gaan en komt iedere zomer in Spanje om haar opa en oma te bezoeken. Op dit moment is zij met haar klas hard aan het oefenen voor de musical 'Hotel te koop'. De afscheidsmusical van groep acht. ,,We zijn veel met de musical bezig, maar rekenen en taal doen we ook nog steeds", vertelt Estrella. ,,Halverwege deze maand gaan we met de klas nog drie dagen op kamp naar Lunteren. Daar heb ik hartstikke veel zin in."

Op school hebben ze al geoefend met de klassenwissel. Want dat is natuurlijk best vreemd dadelijk op de middelbare. Na iedere les, pak je je tas in en verhuis je naar een ander lokaal waar ook weer een andere docent aanwezig is.

,,In de zomervakantie gaan we drie weken naar Spanje. Dan schoolspullen kopen en daarna ga ik naar mijn nieuwe school. Ik ga naar De Meerpaal in Alexanderpolder. Het is een onderdeel van Calvijn. Deze school is geschikt voor kinderen die moeite hebben met rekenen."

Estrella heeft dyscalculie wat inhoudt dat ze veel moeite heeft met rekenen en getallen in het algemeen. Op De Meerpaal zijn kleine klassen en wordt er veel rekening gehouden met dyslexie en dyscalculie.

,,Ik ga met de bus en de tram naar school. Wel spannend. Met mijn moeder ga ik de route nog oefenen", zegt Estrelle. Omdat ze een oudere zus van 16 jaar heeft weet ze al een beetje wat haar te wachten staat. Maar ze gaat als enige van Het Kompas naar deze school. ,,Dat vind ik extra spannend, maar ook weer leuk om nieuwe vriendinnen te maken." Estrella heeft genoeg discipline om haar huiswerk te maken. Meestal doet ze het uit haar zelf, dus dat verwacht ze ook van het brugklasjaar. Verder gaat er voor haar niet zoveel veranderen. ,,Ik blijf denk ik gewoon buiten spelen. Ik hou van voetballen en tafelen (een balspel bij een tafeltennistafel.) Ik denk ook dat ik mijn vriendinnen gewoon blijf zien.

Op de vraag wat ze later wil worden is ze resoluut. ,,Ik wil hoge hakken gaan verkopen en accessoires. Ik vind ze heel mooi en het lijkt me echt heel leuk om daarmee te werken."  Voor het rekenwerk van haar eigen bedrijf neemt ze gewoon een boekhouder in de hand.

In oktober gaan wij nog eens op bezoek bij Estrella. Wij zijn benieuwd hoe het dan met de brugsmurf zal gaan.

Afbeelding

Advertenties uit de krant