Afbeelding

Het leven na de examens

Algemeen

Tessa Quispel is 18 jaar en heeft net haar examens van het VWO achter de rug. Dus tijd om op vakantie te gaan:

Het leven na de examens, daar verheugt elke scholier zich op nadat het sprookje van de middelbare school zijn magie heeft verloren, dus ongeveer na de eerste week. Eerlijk gezegd dacht ik dat je maanden langer vakantie zou hebben na het examen, maar eigenlijk valt het best mee. Of beter gezegd: tegen. Na je examens heb je ongeveer een maand meer vakantie waar je dan wel echt aan toe bent. Zelf was ik de eerste paar dagen na de examens nog bezig met slaap inhalen. Ook vergat ik de helft van mijn afspraken die week, wat mij normaal nooit gebeurt. Wat doe je nu na je examens? Ik zal jullie vertellen over mijn schoolvrije tijd tot nu toe.

Gelukkig is het bijna een traditie om na je examens op vakantie te gaan. Even tot rust komen is wel nodig. Mallorca, Engeland, Ibiza, Barcelona, zo klonk het rijtje als je bij mij in de klas rond ging vragen. Waar ik met mijn vrienden heen ben geweest? Port Zélande!  Met negen pubers in één huisje, als dat maar goed gaat. Dat vroeg ik mijzelf van te voren ook af maar iedereen is heelhuids thuisgekomen, het huisje staat er nog, we hebben geen klachten gekregen en iedereen heeft een leuke week gehad. Drinken, laat of helemaal niet naar bed, slapen tot vroeg in de middag, de hele dag rustig aan doen en dan weer van vooraf aan beginnen. Eigenlijk net zoals de gemiddelde na-de-examenreis eruitziet. Door het mooie weer waren wij de meeste tijd buiten of in het zwembad. Elke avond hadden twee personen de taak om al het kroost van eten te voorzien. Hoewel eerst het plan nog was om één of twee avonden van de week gezond te eten, werd dit al snel uit het menu geschrapt want gezond eten past niet in het rijtje van nasi, pizza, hotdogs, pannenkoeken, wraps en spaghetti. Mijn vriendin ging eerder weg en ze werd opgehaald door haar moeder en haar oma. Mijn week kon natuurlijk helemaal niet meer stuk toen ik door de oma van mijn vriendin werd herkend als 'het meisje van De Schakel'. Ze gaf mij een stille hint dat ze wel iets wilde lezen over onze examenreis in de krant. Waar de oma zich het meest over verbaasde was dat jongens en meisjes samen in één huisje sliepen. Gelukkig heeft zij de voorraad drank niet gezien, want dan was zij helemaal niet meer bijgekomen van de schrik.

Helemaal versleten kwam ik vorige week vrijdag terug van vakantie. Het enige waar ik nog aan kon denken was slapen maar helaas kon dat niet. De volgende dag, zaterdag 11 juni, was namelijk een grote dag voor alle leerlingen van gitaarschool Josè Thomas. Al in november kreeg ik te horen dat ik moest beginnen met nadenken over een nummer dat ik zou spelen op het "Show Your Talent Event 2016". Gitaristen van alle niveaus die les hebben van Josè kwamen samen in theater Zuidplein om te laten horen wat zij het afgelopen jaar hadden geleerd. Iedere deelnemer had zijn eigen publiek meegenomen. De 'senioren' in de middag wisselden de junioren van de ochtend af. Tussen de elektrische gitaren en familieoptredens door, speelde ik The A Team van Ed Sheeran met mijn gitaarpartner Vera de Groot. Elk optreden zorgde weer voor enthousiaste reacties uit de zaal en aan het einde van de dag ging iedereen tevreden naar huis. En ik moet toegeven dat vragen zoals:' Wil jij later nog iets met muziek gaan doen?' zorgden dat ook ik met een grote glimlach naar huis ging. Dat willen we toch allemaal. Later in de muziekindustrie werken!

In contact komen met Tessa 'Het meisje van De Schakel' kan via redactiebarendrecht@baruitgeverij.nl

Foto Show Your Talent event 2016

Advertenties uit de krant