Afbeelding

De leukste file van Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT – Zaterdag 2 juli is de Barendrechtse Truckrun. Er zijn meer deelnemers dan ooit, dus er wordt extra geschut ingezet om alle 200 mensen mee te kunnen nemen. Onder andere in een ouderwetse Amerikaanse schoolbus, waar meerdere mensen in kunnen en plek is voor zes 'rolstoelers'.

,,Het is waanzinnig dat we dit al voor de zesde keer kunnen organiseren", zegt Annemieke Zandvliet- Renes, één van de organisatoren. ,,Ieder jaar proberen we iets nieuws te verzinnen en verbeteren we onszelf. Zo konden dit jaar de inschrijvingen digitaal gedaan worden en we hebben twee golfkarretjes, die de mensen die slecht ter been zijn, vanaf het parkeerterrein naar de trucks brengen."

De Truckrun start, net zoals vorige jaren, op het Hillfresh terrein om 12.45 uur. Zestig motorrijders en twintig verkeersregelaars zorgen ervoor dat de route vrij is. Vijftig vrijwilligers zijn op het terrein aanwezig. Anita & Ed zorgen voor de muziek voor de achterblijvers op het terrein.

De route is hetzelfde als voorgaande jaren. Omdat deze dag ook de Wielerronde van Barendrecht plaatsvindt, rijden de trucks tussen de wielerrondes door, over het parcours. Ondertussen is er op het HillFresh-terrein een Trucshow van de grote merken. Ook zal de Parijs Dakar DAF Truc te bewonderen zijn.

Om 15.15 uur is de binnenkomst van de eerste trucks. Bart van Loon maakt er met zijn muzikale optreden een feestje van. Om 17 uur wordt de prijs voor de mooist versierde truc uitgereikt.

De Truckrun is een rondrit door Barendrecht en omstreken waarbij jong en oud met een verstandelijke beperking als bijrijder mogen meerijden op een vrachtwagen. Dit gepaard met natuurlijk veel getoeter en massa's zwaaiende mensen langs de kant van de weg.

De route is te vinden op www.truckrunbarendrecht.nl. Vrijwilligers en sponsors kunnen zich nog steeds aanmelden via de website.

Advertenties uit de krant