Afbeelding

Ikea: primeur met zonnepanelenshop

Algemeen

BARENDRECHT - Ikea startte dinsdag met het online aanbieden van zonnepanelen voor huiseigenaren in Nederland. Daarnaast krijgen alle winkels een 'zonnepanelenshop'. Klanten die online een zonne-energiesysteem willen aanschaffen, kunnen het aanbod eerst in de winkel bekijken. Ikea Barendrecht beet dinsdag het spits af, de komende maanden volgen de andere Nederlandse winkels.
Met twee keuzemogelijkheden en lage prijzen voor complete zonne-energiesystemen spant Ikea zich in om een duurzamer leven thuis voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken. Het nieuwe aanbod volgt op een uitvoerige proef die Ikea in 2014 en 2015 heeft gedaan in Groot-Brittannië, Zwitserland en Nederland.
Consumenten kunnen online of in de winkel gebruikmaken van een calculator. Die geeft direct aan wat voor hun woonsituatie de mogelijkheden en kosten zijn en welke besparingen te realiseren zijn. In een volgende stap kan een offerte op maat worden aangevraagd. In de shop staan bovendien speciaal opgeleide medewerkers klaar.
Ikea biedt twee verschillende systemen aan: één op basis van volledig zwarte monokristallijn panelen met een maximaal vermogen van 285Wp (Wattpiek) per paneel en één met goedkopere, blauwe polykristallijn panelen (270Wp). Voor het ontwerp, de offerte en de installatie van de zonne-energiesystemen werkt Ikea samen met Solarcentury.

Advertenties uit de krant