Afbeelding

Geld voor de vlindertuin

Algemeen

BARENDRECHT – Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Mariëtte Schaffers uit Rhoon. Recreatieboerderij de Kleine Duiker in Barendrecht, waar Mariëtte sinds 2007 vrijwilliger is, deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor bloembollen en een duurzaam prieel voor in de vlindertuin.
Monique Smits, vrijwilliger bij Recreatieboerderij de Kleine Duiker: ,,Mariëtte is al ruim negen jaar vrijwilliger bij Recreatieboerderij de Kleine Duiker. Ze heeft een enorme passie voor bloemen en planten en wil graag een prachtige vlindertuin op het terrein aanleggen.
Aangezien hiervoor geen geld is, probeert Mariëtte met spaarzame giften en eigen initiatieven deze tuin te realiseren.

Mariëtte Schaffers: ,,Wow! Wat een enorme verrassing! Ik heb de vlindertuin aangelegd om een mooie groene plek te maken voor de bezoekers van de Kleine Duiker in de hoop mensen te inspireren op het gebied van een groene tuin in plaats van een tuin met vooral stenen.
Inmiddels ben ik bezig met een tweede, grotere tuin maar we hadden helaas geen budget voor de bollen en voor diverse mooie klimconstructies van kastanjehout. Dus dit geld is vreselijk welkom. Nu kunnen we beide tuinen verder afmaken. Daarom wil ik de VriendenLoterij en Monique heel erg bedanken voor dit geweldige initiatief.''

Advertenties uit de krant