Afbeelding
FOTO

Wandelvereniging Marijke naar Vierdaagse

Algemeen

BARENDRECHT - Wandelsportvereniging Marijke is vanmorgen met een groep van dertig wandelaars naar Nijmegen afgereisd. De deelnemers doen daar mee aan de honderdste Nijmeegse vierdaagse. Dit jaar konden vijftigduizend deelnemers meedoen aan de vierdaagse. Alle leden van Marijke die mee wilden doen zijn ingeloot. Het bijzondere van deze jubileum editie is dat er eenmalig een afstand van 55 kilometer is gelopen. Zes wandelaars van Marijke hebben zich hiervoor opgegeven. Een andere bijzondere wandeling is de zogenoemde ereronde. Honderd top-wandelaars, waaronder Marijke-lid Arie Klootwijk, zijn hiervoor uitgenodigd. Zij gaan in vier groepen om de beurt een ereronde van vijftig kilometer maken. Als de toppers rond 3 uur 's nachts terug komen, hebben ze een uurtje rust, en lopen daarna de reguliere vierdaagse van vijftig of 55 kilometer. Arie heeft aan het einde van deze vierdaagse in totaal dus 270 kilometer gelopen. De wandelvereniging wil Arie en alle andere lopers veel succes wensen met het voltooien Nijmeegse Vierdaagse. Op vrijdag 22 juli worden alle deelnemers feestelijk binnengehaald.

Jubileum wandelaars

Ook dit jaar zijn er weer een aantal wandelaars die een jubileum/lustrum hopen te bereiken. Martha van Mierlo en Annet van de Meirakker gaan voor hun 15e kruisje. Magda van Veen gaat voor de gouden beloning 10e keer. Ria van Krimpen-Melsen, Marina van der Hart en Philip en Steven Roodzant allen voor het zilveren 4Daagsekruis 5 keer.

Verzorger Vierdaagse neemt afscheid

Nel den Otter heeft 32 jaar lang de verzorging van de leden van wandelvereniging Marijke op zich genomen. Dit deed zij vooral tijdens de Nijmeegse Avondvierdaagse. Dit jaar is Nel voor het laatste mee geweest als verzorger. Nel heeft jarenlang leiding gegeven aan het verzorgingsteam. Daarnaast verzorgde ze de inkopen en heeft ze het eten voor de wandelaars gekookt. Ook was ze voor iedereen een vraagbaak en konden veel mensen rekenen op steun door haar ervaring en kennis. Wandelvereniging Marijke wil Nel hartelijk bedanken voor alle mooie jaren. Het zal niet meevallen om een volwaardige vervanger te vinden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant