Afbeelding

CultuurLocaal breidt uit

Algemeen

BARENDRECHT - In het nieuwe schooljaar gaat CultuurLocaal zijn activiteiten in Carnisselande uitbreiden met nieuwe lesvormen op een nieuwe locatie. In het eerste volledige lesjaar heeft CultuurLocaal ambitieuze plannen om de activiteiten uit te breiden en te vernieuwen.

Als speerpunt is Carnisselande gekozen. ,,In de tijd van ToBe is al vaker geprobeerd om in Carnisselande muzieklessen aan te bieden," aldus Hanneke Meijer, dwarsfluitdocente en coördinator voor Carnisselande. ,,Door het ontbreken van een goede eigen locatie is er helaas nooit een goede voorziening gekomen. En dat terwijl er zoveel mensen wonen en ook veel kinderen zijn. Zij moeten nu helemaal naar De Baerne in het 'oude' Barendrecht. Dat is jammer."

Voor de zomervakantie is daarom contact gezocht met kinderopvangorganisatie Kibeo. Het bleek dat Kibeo graag meer culturele activiteiten in hun opvanglocaties wil aanbieden. Na constructief overleg heeft CultuurLocaal voor het nieuwe seizoen twee lokalen gehuurd in de vestiging aan de Riederhof. ,,Daar kunnen we echt onze eigen plek van maken, zodat we zichtbaar zijn voor de mensen die langskomen", zegt Hanneke.

Om een goede start te maken worden in de eerste schoolweken proeflessen gegeven op de scholen en kinderopvanglocaties in Carnisselande. Daarbij wordt gebruik gemaakt van nieuwe producten, zoals het door CultuurLocaal zelf ontwikkelde OEKS! (een muziekverhaal voor kinderen tot vier jaar waarbij ze kennis maken met alllerlei instrumenten).
,,Het is belangrijk om vormen te vinden die kinderen van nu aanspreken. Daarom zijn we actief op zoek naar nieuwe lesvormen en manieren om kinderen te interesseren voor muziek."

Bijzonder is ook de samenwerking met Tessa Vugts, die voor CultuurLocaal lessen in improvisatietheater gaat verzorgen. Het doel is om in eerste instantie Instrumentklassen en Kleuter- en Peuterlessen te kunnen samenstellen. Van daaruit kunnen kinderen doorstromen naar de reguliere muzieklessen.

Natuurlijk beginnen ook in De Baerne volgende week de reguliere muzieklessen weer. Wie belangstelling heeft voor de lessen van CultuurLocaal kan contact opnemen via info@cultuurlocaal.nl. Zie ook www.cultuurlocaal.nl.

Advertenties uit de krant