Afbeelding

Tiamo (14) speelt op Lowlands

Algemeen

BARENDRECHT - Zaterdag wordt een spannende, maar vooral leuke dag voor Tiamo van Eijmeren (14) uit Barendrecht. Hij speelt die middag in de voorstelling 'De loop der dingen' op festival Lowlands in Biddinghuizen. Dat doet hij samen met een groep van veertig leerlingen van Jeugdtheater Hofplein in tent Juliet, waarin 1.250 man publiek past. En dat is een bijzonderheid.
Tiamo: ,,Toen we de voorstelling speelden in ons eigen theater, waren daar mensen van Lowlands bij. Zij vonden het zo mooi dat ze ons gevraagd hebben.'' De voorstelling is gebaseerd op het kunstwerk 'Der Lauf der Dinge'. De spelers vertellen door middel van beweging en dans een verhaal. Er is geen tekst, maar wel achtergrondmuziek. Het is een visueel spektakel, maar ook een technisch hoogstandje. Tiamo: ,,Het regent bijvoorbeeld op het podium. We hebben daarom meerdere kostuums.'' Via een speciale installatie vloeit er gedurende de voorstelling ruim duizend liter water over het podium. Theatermaker Gregory Caers snijdt een actueel thema aan: de vluchtelingenproblematiek. Dat jonge mensen (tussen de 13 en 20 jaar) die thematiek verbeelden, was voor Lowlands reden de voorstelling naar het festival te halen.
De voorstelling is op een bijzondere manier ontstaan. ,,Tijdens repetities kregen we opdrachten. Vond de regisseur het mooi, dan werd het toegevoegd aan het script. Zo hebben we de hele voorstelling opgebouwd. Hij was dus ook pas in een van de laatste repetities helemaal af.'' Tiamo is niet zenuwachtig. ,,Meestal ben ik dat alleen even vlak voor ik op moet. Zodra ik aan het spelen ben, is het weg.''
Acteren is zijn grootste hobby. Toen hij zes was, ging hij al op les bij Jeugdtheater Hofplein. Dit seizoen speelt hij mee in een nieuwe voorstelling: De Notenkraker. Tiamo roept iedereen die op Lowlands is op te komen kijken: de voorstelling begint om 16.15 uur.

Advertenties uit de krant