Afbeelding

Eerste wedstrijd Dani Loonstra

Algemeen

DORDRECHT - Het komend weekend is de ijsbaan op de Dordtse Sportboulevard het toneel voor de eerste selectiewedstrijd KNSB cup/Drechtsteden Trophy 2016. Dan zullen veel rijders van de Dordtse Kunstrijvereniging in actie komen, onder wie Barendrechtse Dani Loonstra (11).
Dani zal voor het eerst deelnemen in de categorie Advanced Novice, waarin zij zowel de korte als de lange kür zal rijden. De andere Barendrechtse rijdster, Sophie Bijkerk (14), maakte de overstap naar de Junioren. Zij is op deze wedstrijd nog niet vertegenwoordigd. Zij werkt zeer intensief om terug te komen na een opgelopen knieblessure vlak voor het ONK.
In de afgelopen weken is er tijdens de jaarlijkse zomerstage de Dazzling Dordt Days met nationale en internationale coaches hard getraind en aan de küren gewerkt. Naast het eigen trainersteam van DDD werd er getraind bij de Canadees Dave Ferland en de Italiaanse choreograaf Matteo Zanni. Na de twee weken trainingsstage op hun eigen ijsbaan in Dordrecht, zijn Dani en Sophie met hun trainster Nikki Davison afgereisd naar Canillo in Andorra voor les van de Canadese Brian Orser. Hij is coach van Olympisch Kampioen Yuzuru Hanyu en Wereld Kampioen Javier Fernandez. Javier Fernandez heeft tijdens deze stage intensieve trainingen gegeven. De Barendrechtse dames hebben niet alleen hard gewerkt aan de technische kant, maar zeker ook aan de presentatie op het ijs.
Het wedstrijdprogramma is als volgt: zaterdag 27 augustus korte küren van 10.45 tot 14.30 uur, zondag 28 augustus vrije küren van 11.30 tot 18 uur. Publiek is welkom op de tribunes, de entree is gratis. Meer informatie: ddd-kunstrijden.nl.

Advertenties uit de krant