Afbeelding

BROEKKIE: Damien Menheere

Column

Vanaf 30 augustus is De Schakel drie jonge correspondenten rijker. Onze Broekkies noemen we ze. Op donderdag 8 september verschijnt het eerste verhaal van Melvin van der Vlies. Hij is de opvolger van Tessa Quispel. Op dinsdag 30 augustus is het eerste verhaal van Florian Pronk te lezen in onze digitale krant en de week erop trapt Damien Menheere af met zijn eerste column.

Damien is pas dertien jaar, maar weet al precies wat hij wil. Schrijver en journalist worden. Hij zit in de tweede klas van Calvijn Groene Hart. Hij volgt het tweetalig onderwijs. 
Damien is de oudste thuis. Senna is zijn zusje van tien en Milan zijn broertje van zeven jaar. Daarnaast heeft hij twee stiefzussen, Lotte van dertien en Rosalie van tien jaar. Hij speelt korfbal bij KV Vitesse en skate en leest graag. Al vanaf zijn achtste schrijft hij verhalen. Hij begon met verhalen die al bestonden, gaf er zijn eigen draai aan, maar werd wat later gegrepen door de boeken van Carry Slee. Zijn voorbeeld op schrijversgebied. Zelf schrijft hij nu ook verhalen met maatschappelijke onderwerpen. Geen fantasie, meestal heeft hij er zelf ervaring mee. 
,,Ik wil de studie journalistiek gaan doen", vertelt Damien. ,,Het liefst wordt ik journalist voor bijvoorbeeld het AD, maar ik wil ook graag bij de televisie. Werken voor het RTLnieuws lijkt me leuk. Wel achter de schermen hoor. Ik hoef niet met mijn hoofd op televisie. En ik wil ook boeken schrijven."
Voor De Schakel gaat Damien vooral over actuele onderwerpen schrijven. Zijn eerste verhaal gaat over het populaire spel Pokomon Go. ,,Ik ga de krant vanaf nu goed lezen om te kijken waar ik naartoe kan gaan om over te schrijven", zegt hij. Vanaf 6 september zijn de verhalen van Damien te lezen opwww.deschakelbarendrecht.nl.

Lees hier over de andere Broekkies. Melvin van der Vlies en Florian Pronk.

Advertenties uit de krant