Afbeelding

Column Florian: Nieuwe ervaring

Column

Geschrokken vloog ik overeind in bed. Bijna stootte ik mijn hoofd tegen de plank die boven mijn bed hangt. Uit mijn ooghoeken probeer ik te zien hoe laat het is. De rode cijfers 04:30 lachen me toe. Half vijf in de ochtend! Net te vroeg om al aan mijn dag te beginnen, maar eigenlijk te laat om me weer om te draaien. Nadat ik weer was teruggevallen in mijn kussen, veer ik weer op. Ik merk dat ik me toch echt nodig moet terugtrekken in het kleinste kamertje van het huis. Voorzichtig manoeuvreer ik allebei mijn benen over de rand van mijn bed, want je zal maar met je verkeerde been uit bed stappen! Natuurlijk kraakt alles wat je aanraakt, maar met een zachte zucht van opluchting kom ik weer terug in mijn bed zonder dat ik iemand heb gewekt. Eenmaal onder de dekens denk ik nog even na over de reden waarom ik wakker ben geworden. Dan veer ik weer geschrokken op, bijna vergeten! Vandaag is de deadline van mijn eerste column en er staat nog geen letter op papier. Snel pak ik de laptop van mijn bureau. Voordat de Windows-tune heel huize Pronk wekt, heb ik mijn oortelefoontjes al ingeplugd en kan ik aan een nieuw tekstbestand beginnen. De tijd tikt verder en verder en als mijn wekker 07:30 aangeeft, staat er nog geen letter op papier. De moed zakt in mijn schoenen. Komt er dan geen eerste column? Ik moet ten slotte echt naar school. Hé, wat is dat? Mijn wekker begint te spelen. Geschrokken vlieg ik overeind in bed en ik kijk weer uit mijn ogenhoeken naar de wekker. 06:43. Pfff, was dat even schrikken! Het was maar een droom. Mijn eerste column staat veilig op mijn USB-Stickje om weggestuurd te worden.

Door Florian Pronk.

Toch leuk dat ik door die droom een kijkje in het leven van een columnist heb gekregen. Die moet namelijk ook iedere keer een leuk onderwerp bedenken. En die onderwerpen komen echt op de meest rare momenten aanwaaien. Bijvoorbeeld als je 's avonds op het punt ligt om in slaap te vallen. Daarom heb ik tegenwoordig op mijn nachtkastje standaard een kladblaadje liggen, voor het geval dat me iets te binnen schiet. En toch is dat juist het leuke van columns schrijven. Zoals die ene keer… maar dat komt volgende week wel!

O ja, voordat ik het vergeet. Aangenaam kennis te maken. Ik ben de/het nieuwe columnist(je) van De Schakel! Over twee weken kunt u hier weer een nieuwe column van mij vinden. Ook die wilt u natuurlijk niet missen. Tot dan!

Florians pen ligt klaar op het nachtkastje

Advertenties uit de krant