Tim Akkerman
Tim Akkerman

Vijfde Minifestival aan de Dijk pakt groots uit

Algemeen

BARENDRECHT - Op het Minifestival aan de Dijk is zaterdag 24 september voor jong en oud veel te beleven: er is theater, dans, poëzie, film, muziek, eten en drinken.
Ook voor kinderen is er een speciale programmering.
Bijna 50 artiesten verdeeld over 20 acts, nog eens 50 vrijwilligers die al weken bezig zijn met de voorbereiding, is het Minifestival aan de Dijk nog wel mini?
Yvonne van der Haven en Paul Casteleijn (initiatiefnemers): 'Zeker wel. Het thema is 'Blik op oneindig', maar we kiezen daarin wel heel bewust voor acts dichtbij het publiek.'

Rondleidingen
'Ieder kwartier start er bijvoorbeeld een rondleiding waarin maximaal 25 mensen per keer mee kunnen lopen. Zo blijft het intieme en kleinschalige karakter en het persoonlijke contact tussen artiesten en publiek behouden. Dit is precies wat het festival bijzonder maakt.'
In de verschillende rondleidingen zitten verrassende acts van Guinevere, vier dames met betoverende stemmen die hun eerste optreden heel bewust op het festival neerzetten en De Buren met een theatrale act. Ook kunt u genieten van kleinkunstenaars en singer-songwriters als Van Bezemwijk, Dennis Smit en Emellan. Storyteller en zangeres Lena Evora is van de partij en er draait een korte (dans)film van Vollemaan in de mobiele cinema, het filmblik.

Opening door Tim Akkerman
Het festival wordt om 13:00 geopend door Tim Akkerman, voormalig bandlid van Di-rect. Hij start op het podium bij het terras. Hierna zijn o.a. sfeervolle acts van Harmonice, Jeroen Janssen, Martel, Kers en Jansen en Arend Wesdijk geprogrammeerd en kunt u genieten van hapjes en drankjes van o.a. De Champagnebus en Bitter and Real. Presentatie is in handen van John Brosens.
Portretdichter Bert loopt rond en ook voor kinderen zijn er diverse activiteiten tussen de strobalen, met theater van Tante T, grime en heel veel schik met blik.
Nieuw is het Open Lucht Kasteel, een podium midden in het veld, met wat langere en verstilde optredens van singer-songwriters Mark Lotterman en Arjen Oldenhuis en dichters Daniel Dee en Menno Smit.

Eten aan de Dijk
Het festival wordt afgesloten met het Eten aan de Dijk, een diner in vier verschillende gangen op vier verschillende plekken. Er wordt buiten begonnen en het dessert is binnen. De Heebiejeebies, zij met bas, hij met ukelele, sluiten de avond met ludieke en bekende liedjes af.

Tips: Er is beperkte parkeermogelijkheid, kom op de fiets.
Neem ook wat contant geld mee, er zijn bij de foodtrucks beperkte pinmogelijkheden.
Op de site www.minifestivalaandedijk.nl en op de Facebookpagina vindt u uitgebreide informatie en kunt u reserveren voor het Eten aan de Dijk.

Adres:
Noldijk 126
Barendrecht
Aanvang 13:00 uur
Toegang: 3 euro, kinderen gratis
Eten aan de Dijk: 47,50

Advertenties uit de krant