Afbeelding

Nero zoekt thuis

Algemeen

BARENDRECHT - Het dier dat momenteel het langst in De Dierenstee op een baas wacht is de twee jaar jonge Staffordshire Terriër Nero. Hij zit al sinds februari in het asiel. Nero is enige maanden geleden wel even geplaatst geweest, maar helaas bleek dit toch geen goede match te zijn. Heel sneu voor Nero, want hij is erg lief en vrolijk maar geen hond voor 'beginners'.

Nero kwam via een uitwisseling met een ander asiel in De Dierenstee terecht. In dit asiel kwam hij als zwerver binnen. Met de uitwisseling hoopte men de plaatsingskansen van Nero te verhogen, maar helaas is dat (nog) niet het geval.

Dat ligt niet zozeer aan Nero zelf, als wel aan het feit dat er heel veel Staffords in asielen wachten op een nieuwe baas en Nero nog wel een en ander moet leren. Hij is ontzettend lief en altijd in een goed humeur. Nero is dol op spelen en wandelen en barst van de energie. Hij heeft zoveel energie dat hij vaak letterlijk niet te houden is. Nero is ook nog eens vrij sterk en trekt behoorlijk aan de riem. Hij heeft dus niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk een sterke baas nodig. Iemand die consequent en evenwichtig is, want dat heeft Nero nodig.  Maar wie met hem aan de slag gaat, krijgt daar een hele leuke huisgenoot voor terug want Nero heeft een lief karakter. Hij is soms wat lomp en onbehouwen, maar bedoelt het goed. Dit maakt Nero echter minder geschikt om te worden geplaatst bij jonge kinderen. Wat soortgenoten betreft kan hij het met teven beter vinden dan met reuen. Of Nero bij katten kan worden geplaatst is niet bekend. 

Dierenasiel de Dierenstee is te vinden aan de Groene Kruisweg 14a te Numansdorp.

Tel. 0186 – 655 150. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Website: www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant