Afbeelding

Column Damien: Houd de dief

Algemeen

Veel mensen hebben vooroordelen over pubers en die vooroordelen zijn niet altijd positief. Maar wat is waar en wat is niet waar ?

Door Damien Menheere

Afgelopen week liep ik in mijn eentje in een winkel om een leuk cadeautje te kopen voor mijn vaders verjaardag. Ik wist niet wat ik moets kopen, dus ik liep een tijdje rond te kijken. Dat doe ik graag. Ik ga winkel in en winkel uit te gaan om te kijken waar ik het beste kan slagen.

Op een gegeven moment kwamen een oudere dame met een rollator en haar dochter de winkel binnen.

De Dames keken net zoals ik een beetje rond en na een tijdje toen de dames met hun spulletjes bij de kassa stonden, zei de dame met de rollator tegen de caissière: ,,Let wel op die jongen daar. Misschien steelt hij wel wat. Dat doen alle pubers toch?"

De caissière zei: ,,Nee, die jongen komt hier wel vaker. Hij is  niet zo'n puber als u denkt. Maar de dame antwoordde: ,,Alle pubers stelen". Ik hoorde dat en dacht bij me zelf: Waarom hebben sommige mensen vooroordelen over pubers? Niet alle pubers zijn zoals sommige mensen denken.  Vaak denken mensen dat omdat ze vroeger precies hetzelfde waren en dat is dan de reden van hun mening. Soms geef ik die mensen gelijk. Er zijn namelijk heel veel pubers die stelen of die brutaal zijn of gewoon stomweg niet luisteren en natuurlijk mag stelen niet maar dat hoort nou eenmaal bij sommige puber zijn. Je zelf willen bewijzen voor je vrienden of gewoon stoer willen doen.

De dag na dat ik dit had meegemaakt, ging ik met mijn moeder nog even terug naar die winkel omdat we nog iets wilde kopen voor mijn vader. Op het moment dat ik binnen kwam zei de caissière: ,,hoi, weer hier?" Ze herkende me dus nog van de dag ervoor, Toen ik met mijn moeder bij de kassa stond, vertelde we samen het hele verhaal aan mijn moeder. Mijn moeder lachte en zei: ,,Ja, sommige mensen hebben nou eenmaal een vooroordeel over pubers en dat verander je niet." We kletsten nog wat met de caissière die tegen mijn moeder zei dat ze het zo leuk vind dat ik altijd heerlijk op mijn gemak kom rond neuzen. Na het afrekenen en een leuk gesprek, groetten we de caissière en liepen de winkel uit en ik dacht: ,,Yes! Weer een nieuwe column." Ik hoop dat na deze column mensen gaan na denken over hun vooroordelen over pubers!

Advertenties uit de krant