Afbeelding

Leerlingen brengen plezier in Lepradorp

Algemeen

BARENDRECHT - Acht leerlingen en drie docenten zijn op zaterdag 8 oktober naar een Lepradorp in Vietnam vertrokken. Daar hebben zij de verstoten Leprapatiënten een onvergetelijke week bezorgd.

De bovenbouwleerlingen van het Comenius College uit Capelle aan den IJssel en de Calvijn vestigingen Vreewijk Lyceum en Zuider Gymnasium uit Rotterdam hebben ondertussen veel Leprapatiënten ontmoet.
Zo hebben ze dagelijks met de kinderen van de basisschool gespeeld, die hiervoor 's avonds speciaal naar het guesthouse van het aangrenzende Lepraziekenhuis waren gekomen, waar de groep verblijft. De blije en dankbare gezichten bij het krijgen van een simpele ballon, motiveerde de leerlingen zodanig dat ze elke avond na een lange dag toch weer energie hadden om de kinderen te vermaken. Kinderen die zelf vaak geen lepra hebben, maar toch in het lepradorp moeten wonen, omdat een ouder of een opa of oma lepra heeft gehad.

Overdag gingen de leerlingen in groepjes opstap naar een schoenmaker, waar ze schoenen leerden maken voor de verminkte voeten van de patiënten. Voorafgaand aan de reis hebben de leerlingen al veel geld ingezameld om de schoenen te maken. Wie het achttal hierbij wil helpen kan geld overmaken op NL53 INGB 0702 3262 08 ten name van P. Euser, docent en ambassadeur van de Leprastichting.

Verder gingen de leerlingen naar een bejaardenhuis waar er een praatje gemaakt werd met de oudere bewoners, die vaak zeer emotionele verhalen vertellen. En gingen ze naar het Lepraziekenhuis om eten en drinken uit te delen. Alle reiservaringen van de studenten zijn te lezen op de websites van de Leprastichting en van de scholen.

Advertenties uit de krant