Afbeelding

Nieuws uit de Dierenstee

Algemeen

BARENDRECHT – Wie een dier uit een asiel heeft geadopteerd en er vanwege omstandigheden niet meer voor kan zorgen, is verplicht het dier weer af te staan. Voor de hond of kat is het natuurlijk niet fijn. De medewerkers kennen echter wel de (medische) geschiedenis van het dier en dat is een voordeel bij herplaatsing.

De zevenjarige kater Frits heeft een aantal jaren geleden ook in De Dierenstee gewoond. Frits was en is wat lastig plaatsbaar, omdat hij wat op zichzelf is en graag zijn eigen gang gaat. Frits heeft tijd nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving en een nieuwe baas. Hij heeft een gevoelig karakter en vindt het best spannend om te kroelen.
Waarschijnlijk komt het gedrag van Frits voort uit onzekerheid of heeft hij in het verleden een vervelende ervaring met mensen gehad. Voor Frits is het belangrijk dat zijn nieuwe baas hem in zijn waarde laat en accepteert dat hij geen enorme 'kroelkat' is.
Frits voelt zich het meeste op zijn gemak in een rustig huis, zonder soortgenoten en jonge kinderen. Bij zijn vorige baas kon hij niet naar buiten, maar Frits lijkt daar wel behoefte aan te hebben. Wie weinig eisen stelt aan een kat en Frits een kans wil geven, moet zeker snel komen kennismaken!

Dierenasiel de Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186-655 50. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant