Afbeelding
FOTO

Rob Prooi Memorial Cross

Algemeen

BARENDRECHT - Zaterdag werd in het Kooiwalbos de Rob Prooi Memorial Cross gehouden. De veldloop over 5 of 10 kilometer, georganiseerd door atletiekvereniging Energie, stond open voor iedereen. Voor leden van Energie was deze loop aan het het Clubkampioenschap Cross verbonden. De jeugd kon meedoen aan lopen over 1 kilometer (tot 12 jaar) en 2 kilometer (tot 16 jaar). De cross werd zaterdag voor de negentiende keer gehouden. De wedstrijd draagt sinds 2004 de naam van de destijds plotseling overleden initiatiefnemer Rob Prooi.

De snelste deelnemers op de 10 kilometer waren Marisa Hopmans in 41.12 minuten en Timo de Geus van A.V. Spirit uit Oud-Beijerland in 34.46 minuten; op de 5 kilometer waren dat Marjolijn Bakker (22.56) en Energie-atleet Stefan Buit (17.15). De winnaar werd op 15 en 20 seconden gevolg door twee clubgenoten, winnaar van vorig jaar Tijn Huberts (17.30) en Eelco Riemens (17.35). Bij de oudere jeugd waren de Energie-atleten Ilvia Hederik (21.53) en Joeri v.d. Waal (19.32) de snelsten. Voor het clubkampioenschap van Energie werden er 27 titels verdeeld. Een greep uit deze kampioenen: de pupillen Bibi van 't Veld, Lila van Nieuwkoop, Jozuah Revierre en Finn Heuving; de C-D junioren Daniel van Noordenne, Amber Bosman en Sebastiaan den Hartog. Bij de A-B jeugd, senioren en Masters: Bertina den Hartogh, Wil Vos, Mark de Boer en Bert Hederik (5.000 meter) en Cath Bostantzis, Gebremedin Melish en Wim Tinke (10.000 meter).

Een bijzondere prestatie is het vermelden waard: Junior D Haile Senai heeft meegelopen op de 5 kilometer en scoorde een tijd van 22.52 minuten. Hij was hiermee zelfs sneller dan de winnaar bij de junioren B. Deze prachtige prestatie is beloond met een aparte beker. Als clubkampioen heeft de organisatie B-junior Rody Verveer uitgeroepen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties uit de krant