Vanaf 11 december wordt de nieuwe bushalte in gebruik genomen.
Vanaf 11 december wordt de nieuwe bushalte in gebruik genomen.

Wijzigingen busroutes en tijden

Algemeen

BARENDRECHT - Buslijn 84 gaat vaker van en naar Barendrecht rijden. In de ochtend- en avondspits zes keer per uur, overdag vier keer per uur en 's avonds twee keer per uur.
De route aan de noordkant van Barendrecht wijzigt. De bus gaat namelijk via de Henry Dunantlaan rijden. Vanaf 11 december wordt de nieuwe halte bij bedrijventerrein Bijdorp in gebruik genomen. De haltes Dorpsstraat en Boerhaavelaan zijn verplaatst naar de nieuwe route.
Op werkdagen gaan de bussen vroeger en vaker naar Zuidplein rijden. In Rotterdam Zuid gaat buslijn 84 via de Guido Gezelleweg rijden in plaats van via de Pascalweg – Spinozaweg.

Buslijn 184 komt te vervallen.

In Barendrecht 'wisselen' de lijnen 183 en 283 van route. Lijn 183 rijdt met ingang van de nieuwe dienstregeling via Vrouwenpolder, lijn 283 rijdt via bedrijventerrein Vaanpark-II en Nieuweland. Lijn183 stopt ook bij de halte IKEA. De bussen sluiten bij station Lombardijen aan op de trein naar Rotterdam en bij de halte Lindehoevelaan in Barendrecht op de bussen van lijn 84

In de nieuwe dienstregeling van de NS voor 2017 wijzigt een groot aantal vertrek- en aankomsttijden. Lijn 84 sluit aan op de vertrek- en aankomsttijden van de trein. In Barendrecht blijft er bij de halte Lindehoevelaan een overstapmogelijkheid

Advertenties uit de krant