Afbeelding

Anne-Marie Boekelman (44)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

(Lachend). Ik ben de lokale huiszangeres. Ik zing al vanaf mijn veertiende jaar en vanaf 1997 ben ik me volledig op het zingen gaan richten. Ik woon nu vijftien jaar in Barendrecht. Ik zing met verschillende bands en sinds vier jaar treed ik ook solo op. Ik heb diverse keren op het ZomerFeest en WinterFeest gestaan. Maar ook bij vv Smitshoek, de Hockey- en de Tennisvereniging.

Verder treed ik bijna ieder weekend op overal en nergens in het land. Zo zit ik ook regelmatig in Limburg.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Ik ken veel mensen in Barendrecht. Soms word ik weleens gegroet door mensen die ik niet ken, maar ik kan nog gerust zonder make-up op naar de supermarkt.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben getrouwd met Riny en samen hebben we drie dochters: Lisa (13), Evy (12) en Anne (7).

Hoe combineer je je werk met je gezin?

Doordeweeks ben ik thuis en in het weekend, als ik optreed, is Riny er voor de kinderen. Hij is mijn grote steun daarin, zonder hem zou ik dit werk niet kunnen doen. Ook mijn schoonouders springen altijd bij als het nodig is.

Hoe leuk is het om te zingen?

Zingen is mijn grootste passie. Riny verbaast zich er nog steeds over hoe veel energie ik heb als ik optreed. Het is fantastisch om te doen.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Eigenlijk sloeg het nergens op, maar de tranen liepen wel over mijn wangen. Het was vorige week een suffe opmerking die mijn man maakte.

Wanneer was je het gelukkigst?

Ik ben een zondagskind. Ik heb een fijn leven. Vroeger was ik gelukkig en nu dus nog steeds.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

Ik heb een heerlijke jeugd gehad. In mijn verbeelding kon vroeger bij ons altijd alles. In werkelijkheid was dat niet zo, maar zo leek het wel. Toen ik een jaar of tien was kreeg ik poes Mimi cadeau. Dat zal ik ook nooit vergeten.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Ik was begin twintig toen mijn oma overleed. Ik vond het moeilijk om het verdriet van mijn eigen moeder te zien. Ook was dit de eerste keer dat ik met een overlijden in de naaste familie te maken kreeg. Dat maakte grote indruk.

Wie is je grote voorbeeld?

Dat zijn onder andere Luther Vandross, George Benson en Whitney Houston. Dit zijn de mensen van wie ik veel heb geleerd en veel inspiratie uit heb gehaald.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Soms zingen we weleens met het hele gezin. De kinderen kunnen ook allemaal zingen en het lukt al aardig om meerstemmig te zingen. Dat is zo leuk. Het zou toch leuk zijn als we later echt goed met z'n vijven kunnen zingen.

Welk talent zou je willen hebben?

Ik zou wel beter willen zijn in plannen. Qua werk heb ik het goed voor elkaar, maar thuis zou het beter kunnen. Altijd schone sokken in de kast bijvoorbeeld.

Hoe sta je 's morgens op?

Fris en fruitig. Ik spring uit bed als de wekker gaat, trek mijn onesie aan en zorg eerst voor de meiden. Brood smeren enzo. Heel soms ga ik terug naar bed als ik bijvoorbeeld een optreden heb gehad, maar meestal begint mijn dag direct.

Wat zijn je hobby's?

Ik heb altijd met veel plezier gefotografeerd en de foto's bewerkt op de computer, maar dat schiet er de laatste tijd een beetje bij in.

Wat zijn je angsten?

Ik kan bang zijn voor ziektes. Ook kan ik angstig zijn dat er wat met Riny of de meiden gebeurt.

Wat vind je stom?

Dit zal wel stom klinken, maar de zang in musicals. Het theatrale naar boven zingen, daar krijg ik echt de kriebels van.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je hebt gekregen?

Dat was een berichtje van de buurvrouw. Mijn promotiefilmpje staat sinds kort online en zij reageerde met: 'Wat gaaf zeg! Het enthousiasme straalt ervan af.'

Wat is je favoriete quote?

#Altijd zin in een feestje.

Ook iemand voor deze rubriek opgeven? Mail dan naar astrid@baruitgeverij.nl

Advertenties uit de krant