Afbeelding

Nieuws uit de Dierenstee

Algemeen

BARENDRECHT - Met zijn knappe en ondeugende uiterlijk windt de zevenjarige kater Red iedereen om zijn vingers. Toch wacht hij al geruime tijd op een nieuwe baas en dat heeft vooral te maken met zijn pittige karakter.

Red is in De Dierenstee terecht gekomen na een uitwisseling met een ander asiel. Hij kwam daar als vondeling binnen en wachtte al geruime tijd op een nieuw thuis. Helaas heeft Red zijn karakter niet mee. Hij is geen 'schootkat'. Red bepaalt zelf of hij geaaid wil worden en als het hem niet zint, kan hij gerust een tik uitdelen. Er zit veel pit in Red en dat uit zich ook in zijn speelgedrag en zijn grenzeloze nieuwsgierigheid. Red is een hele ondernemende kater die naar buiten moet kunnen om zijn energie kwijt te raken.
Eigenlijk is Red een hele gevoelige en onzekere kater, die deze kant verbergt door van zich af te slaan. Red heeft moeite met drukte en onvoorspelbaarheid en moet daarom echt in een rustig huis terechtkomen. Hij wordt daarom niet geplaatst bij andere huisdieren en/of bij kinderen. Wel bij een ervaren kattenbezitter die zich niet laat afschrikken. Accepteer je zijn nukken en kun je Red wat manieren leren, dan is deze mooie en ondernemende knul zeker een leuke huisgenoot.

Dierenasiel de Dierenstee is te vinden aan Groene Kruisweg 14a te Numansdorp. Tel. 0186-655150. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur. www.dierenstee.nl.

Advertenties uit de krant