Afbeelding
FOTO

Sporters in het zonnetje

Algemeen

BARENDRECHT- In theater Het Kruispunt werd woensdagavond een groot aantal sporters in het zonnetje gezet. Ze werden tijdens het veertigste Sportgala geëerd voor hun sportieve prestaties in het afgelopen jaar. De winnaars van de sportprijzen werden aangewezen door het gemeentebestuur, op advies van een jury onder voorzitterschap van Frits den Hoedt. De prijzen werden uitgereikt door o.a. leden van het Barendrechtse college van burgemeester en wethouders.

De uitslag: Sportploeg van het jaar: ZPB Heren 1 (Waterpolo, vice – kampioen van Nederland, halve finale beker en deelname Champions League).

Sportvrouw van het jaar: Selina Balneger (Karten, Nederlands Kampioen, Open Pools Kampioenschap, Europees Kampioen, prolongatie wereldtitel).

Sportman van het jaar: Sjoerd van Vilsteren (Basketbal, behoort bij beste 3x3-spelers, 3e EK Boekarest, 6e WK China).

Senioren sporter van het jaar: Marta van Hal (CAV Energie, 3 Nederlandse records gebroken bij Vrouwen 70+).

Meest veelbelovende sportploeg: KV Vitesse Junioren (Korfbal, kampioen 1e klasse zaalkorfbal, 2e plaats overgangsklasse veldkorfbal).

Meest veelbelovende sporter: Kelsey Bernard (Kickboxen, 31 overwinningen, 18 wedstrijden vroegtijdig beslist, Nederlands kampioen, tweevoudig wereldkampioen, Europees Kampioen).

Sportbestuurder van het jaar: Gert-Jan Slobbe (ZPB Barendrecht, sinds 1999 lid steunfonds ZPB, sinds 2005 voorzitter van deze stichting.
Drijvende kracht achter o.a. Champions League-deelname van Heren 1 in Boedapest).

Sportvrijwilliger van het jaar: Mels van de Pas (BVV Barendrecht, al 40 jaar actief voor BVV Barendrecht. Heeft de interne zaalvoetbalcompetitie opgezet).