Afbeelding

Liesbeth Vat (38)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Als het meisje van de dierenwinkel. Ik ben boven Dierenspeciaalzaak Wesdijk geboren. Sinds 2014 ben ik samen met mijn man Marco eigenaar van de zaak. Ook ben ik lid van het vrouwennetwerk VIZI, ben ik actief geweest bij de winkeliersvereniging en ik sta een aantal keer per week op het schoolplein van basisschool De Ark.

Je werd kortgeleden genomineerd voor de titel BAR zakenvrouw 2016. Hoe was dat?
Ik was opgegeven en uiteindelijk zat ik bij de laatste drie. Ik zie mezelf niet altijd als zakenvrouw. Ik sta hier tenslotte ook soms gewoon het kattengrind bij te vullen. Maar ik ben het natuurlijk wel. We doen hier tenslotte alles zelfstandig. Ik vond het super leuk om mee te doen en ergens natuurlijk ook wel jammer dat ik uiteindelijk niet won. Maar ik heb weer veel bijgeleerd en die avond zelf was fantastisch.

Wat heb jij met dieren?

Ik ben er natuurlijk mee opgegroeid. Regelmatig kregen we een nest puppy's, maar ik leerde al snel om me er niet aan te hechten. De puppy's waren na een week of zes verkocht. Thuis hebben we ook geen dieren. Onze kat werd 19 jaar, overleed en er is geen nieuwe voor in de plaats gekomen. Je moet je voorstellen dat wij hier al de hele dag druk zijn met de dieren.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Marco en ik hebben twee kinderen. Maarten is dertien en Lotte zes jaar.

Waar heb je voor het laatst heel hard om gelachen?

Ik lach iedere dag. Tijdens het ondernemersfeest waar ik voor genomineerd was, lag de presentatie in handen van Harry-Jan Bus van theater Walhalla. Die man is hilarisch. Het was net of ik in het theater zat.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Vroeger was ik een onzeker meisje. Op de MAVO werd ik gepest. Dat was geen leuke tijd.

Wie is je grote voorbeeld?

Cliché, maar dat is toch mijn vader. Als je bedenkt dat hij zonder diploma's deze zaak samen met zijn broer Rob heeft neergezet, dan kan ik daar alleen maar bewondering voor hebben.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou met mijn gezin graag een verre reis willen maken. Amerika of Azië. Op zakelijk gebied is mijn droom om uiteindelijk van Dierenspeciaalzaak Wesdijk een belevenis-store te maken. Maar hoe of wat, dat houd ik nog voor me.

Welk talent zou je willen hebben?

Ik zou wel wat analytischer willen zijn. Geef je mij een plaatje van een grafiek, dan kan ik daar niets mee. Moet ik het eerst omzetten naar platte tekst.
O ja, ik zou ook wel willen dat ik zelf kleding kon maken. Ik heb het geprobeerd hoor, maar dat rokje voor mijn dochter was schots en scheef. Ik heb er geen geduld voor.

Wie zou je voor een dag willen zijn?

Doe dan maar koningin Máxima. Alleen al vanwege haar garderobe. Ze heeft zo'n druk leven, hoe zou ze alles op een rijtje houden?

Wat zijn je hobby's?

Ik houd van koken. We krijgen binnenkort een nieuwe keuken met zo'n combi-stoomoven en we gaan over op inductie. Ik kan vooral goed taarten bakken. Ook ga ik er graag op uit met mijn gezin.

Wat zijn je angsten?

Ik ben niet zo bang uitgevallen. Maar spinnen, als ik die ergens tegen kom, weet iedereen in de omgeving dat meteen. We hadden hier een vogelspin in de winkel. Hoewel hij natuurlijk in een aquarium zat, liep ik er toch met een grote boog omheen.

Wat vind je stom?

Dat mensen via internet overal hun mening over geven. Houd die mening toch voor je en benader het wat positiever.

Waar kijk je naar op televisie?

Ik heb sowieso geen rechten over de afstandsbediening (lachend). Ik vond dokter Tinus leuk en als ik alleen thuis ben, kijk ik naar 24Kitchen. Maar verder heb ik niet veel rust om tv te kijken. Ik zit 's avonds meestal nog achter de computer of rommel wat in huis.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je hebt gekregen?

Dat was van mijn collega Jeanette. Ze was bij Paardekooper (winkel voor verpakkingsmateriaal) en stuurde me een foto van inpakpapier.
Ik heb nog niet geantwoord. Zal haar meteen even zeggen dat we dat wel kunnen gebruiken.

Wat is je favoriete quote?

Find JOY in the ordinary. Je mindset is belangrijk voor hoe je dag verloopt.

Ook iemand voor deze rubriek opgeven? Mail dan naar astrid@baruitgeverij.nl

Advertenties uit de krant