Afbeelding

Nicole van den Berg Donkervoort (49)

Algemeen

Waar kennen we jou van?

Als eigenaar van Pearl op de Middenbaan. Mijn vader werkte ooit als horlogemaker bij Verhoek. Deze winkel verhuisde naar de plek aan de Middenbaan waar we nu nog steeds zitten. Mijn vader nam het bedrijf in 1971 over. Het was toen een juwelier en optiek. Later werd de juwelier gesplitst en kwam op 't Vlak te zitten. Zelf was ik als kind al betrokken bij de winkel. Ik leerde voor edelsmid, maar vond dat lang niet zo leuk als het omgaan met klanten. Sinds 1998 werk ik in de zaak en geleidelijk aan heb ik het overgenomen.

Hoeveel brillen heb je zelf?

Ik wissel er vier af. Ik match mijn bril bij mijn kleding. Ik zie het dan ook als een accessoire. In totaal heb ik er denk ik wel veertig liggen. Iedere jaar schaf ik wel weer nieuwe aan. Het is een dure hobby, ook omdat ik multifocale glazen nodig heb.

Kom je vaak mensen tegen die jou 'ergens' van kennen?

Het is zo dat ik zelfs tijdens de vakantie in Griekenland klanten tegenkom. Vind ik alleen maar leuk.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben negentien jaar getrouwd met Walter. We zijn 25 jaar samen. We hebben twee kinderen. Sam van 19 jaar en Donna van 16 jaar. Ook hebben we twee katten.

Waar heb je voor het laatst heel hard
om gelachen?

Ik lach altijd veel om Walter. Gisteren liet hij mij een filmpje zien. Twee jongens staan trompet te spelen op het dak van een schuurtje. Iemand vraagt wat ze daar aan het doen zijn. Zeggen ze: 'Wij zijn een dakkapel'. Dan lig ik echt in een deuk.

Waar word je gelukkig van?

Als het goed gaat met de winkel. Het bedrijf is mijn passie. Het zit in mijn bloed. Ook word ik gelukkig van toeren op de motor. Ik heb al vanaf mij vanaf 1995 mijn motorrijbewijs.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Ik was 15 jaar toen mijn vader ziek werd. Hij kreeg vijf hersenbloedingen, lag negen weken in coma en heeft vervolgens zestien jaar in een verzorgingstehuis gewoond. Het heeft mij gevormd.

Wie is je grote voorbeeld?

Toch mijn vader. Hij is een voorbeeld hoe hij met passie en liefde de winkel runde.

Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik ben gezegend met wat ik heb. Als ik morgen dood neerval kan er op mijn grafsteen komen te staan dat ik een heel gelukkig leven heb gehad.

Waar word je verlegen van?

Mensen denken het niet snel bij mij, maar ik kan best verlegen zijn. Binnenkomen op een verjaardag waar ik niemand ken bijvoorbeeld. Ik zal niet snel de eerste zijn die een vreemde aanspreekt.

Welk talent zou je willen hebben?

Creativiteit. Ik heb een vriendin die prachtige schilderijen maakt. Dat lijkt me geweldig.

Wie zou je voor een dag willen zijn?

Een chef-kok. Zo'n Herman den Blijker. Ik houd van koken.

Hoe sta je 's morgens op?

Moe. Ik ben geen ochtendmens, wel een snoozer. Ik blijf zolang mogelijk in bed liggen. Ik begin om negen uur in de winkel. Meestal ben ik rond tien uur echt wakker.

Wat zijn je hobby's?

Eens in de week vind ik het leuk om echt te koken. Met verse producten. Grootmoeders soep bijvoorbeeld. Ik lees graag en doe aan bodyjump en spinnen.

Wat vind je stom?

De politiek. Ze doen toch wat het beste voor hen uitkomt. Ook vind ik het stom dat ik niet standvastig ben. Ik waai makkelijk met alle winden mee. O ja, en dat we deze winter geen sneeuw hebben gezien.

Waar kijk je naar op televisie?

'Wie is de mol?' vind ik erg leuk. Ook kijk ik naar De Wereld Draait Door en RTL Late Night.

Wat staat er in het laatste WhatsAppje dat je kreeg?

We zijn met ViZi (het vrouwennetwerk) waarbij ik in de evenementencommissie zit, een High Wine aan het organiseren voor een goed doel. We hebben wat berichten over dit goede doel naar elkaar uitgewisseld.


Wat is je favoriete quote?

Live your life. Met andere woorden: Pluk de dag. Wees blij dat je 's morgens weer wakker wordt en geniet.

Advertenties uit de krant