Afbeelding
Archieffoto: MuziekCentraal 2016

Muziek Centraal in Het Kruispunt (programma)

Algemeen

BARENDRECHT – Op zaterdag 25 maart is het weer tijd voor Muziek Centraal van Harmonievereniging Barendrecht. Het evenement waarin bijna alle vierhonderd leden van de vereniging optreden, trekt ieder jaar veel belangstelling. Het is dan ook een spektakel.

Van 14 uur in de middag tot 22.30 uur zijn er verschillende optredens zowel in de theaterzaal als op de trappen in de hal. De toegang is gratis, mede mogelijk gemaakt door Rabobank, die optreedt als sponsor. De zeventig jeugdleden zijn te zien in 'De Vuilnisboot', een muziektheaterproductie. Deze jongeren spelen normaal gesproken in de verschillende orkesten, zoals de Slagwerkkids en de Zangkids.
Het HarmonieOrkest geeft een voorproefje op de voorstelling van 16 juni in het theater waarin zij filmmuziek spelen. Het DagOrkest brengt klassieke muziek met als hoogtepunt 'Three Bach Miniatures' van Bach. Henk Jan Stolk speelt hierbij een solo op euphonium. Ook B'tween, bestaande uit twaalf jongeren, zal weer de sterren van de hemel spelen. Zij zitten tussen het JeugdOrkest en het HarmonieOrkest in.  

Natuurlijk zijn ook de Big Band, Adrumaline en het Meezingkoor van de partij op de trappen van Het Kruispunt. Zij spelen ook dit jaar weer bij de doorkomst van RopaRun.

Tussen 18 en 20 uur is er een pauze waarin wel livemuziek te horen is. Horecagelegenheid Spruit heeft speciaal voor deze dag een MuziekCentraal-menu samengesteld. ,,Het is altijd weer een hele organisatie om het zo voor elkaar te krijgen", vertelt Maria Prooi. ,,Maar ook dit jaar is het weer gelukt. Om 14.30 uur komt de burgemeester het startsein geven en daarna is het vooral genieten van leuke en mooie muziek."


Hieronder het programma:

In de hal van Het Kruispunt:

14.00 uur JuniorSlagwerkgroep

15.15 uur AspirantenOrkest

16.30 uur BeginnersOrkestVolwassenen

17.30 uur B'tween

18.00 uur Pauze

20.00 uur MeezingKoor

21.30 uur BBB

In de theaterzaal:

14.30 uur HarmonieOrkest

15.45 uur Vuilnisboot met alle jeugd

17.00 uur DagOrkest

20.45 uur Adrumaline

De Jeugdorkesten die meedoen aan de Vuilnisboot:

MuziekMaatjes

SlagwerkKids

ZangKids

BlokfluitKids

JeugdOrkest

LeerlingenOrkest

Advertenties uit de krant