Afbeelding

Rapnummer voor Eline opgenomen

Algemeen

BARENDRECHT – Afgelopen zondag heeft Thijs de Bruijn video-opnamen laten maken van zijn rapliedje over zijn driejarige dochtertje Eline. De opnamen werden onder meer gemaakt op de uitkijkheuvel tussen de Oude Maas en Carnisselande. Ook een ploeg van Hart van Nederland was erbij.

Eline heeft het syndoom van Down. Na de geboorte, toen dat bleek, schrok Thijs daar best van. Inmiddels weet hij beter en is hij dolblij dat Eline er is, net als de andere gezinsleden: echtgenote Marike en de kinderen Bastian (9) en Jonna (7). Thijs, 40 jaar en in het dagelijks leven manager bij Eneco: ,,Na de geboorte van Eline was ik boos en verdrietig, omdat ik een negatief denkbeeld had van deze groep. Maar zij heeft mijn kijk op de wereld positief veranderd. Het krijgen van een kind dat 'anders' is betekent niet direct het einde van de wereld. Integendeel zelfs.'' Thijs vindt het belangrijk om met zijn rapliedje te laten zien dat iedereen er mag zijn. Hij wil ook de negatieve tendens rond het Downsyndroom doorbreken. ,,Zou de wereld er niet een stuk mooier uit zien als iedereen gewoon mag zijn?''

In de video van het rapnummer van Thijs worden ook filmpjes van andere trotse vaders met hun kindje met Down gemonteerd.

www.facebook.com/wij2.plaat.

Advertenties uit de krant