Afbeelding

Filosoferen over God

Algemeen

BARENDRECHT - Geleidelijk is God uit het publieke leven verdwenen. Geert Mak beschreef dat in zijn boek 'Hoe God verdween uit Jorwerd': hoe overzichtelijk de verhoudingen vroeger in de samenleving waren, hoe bindend de kerk was. En dan ineens verandert de wereld. In het recent verschenen boek 'Filosoferen over God' (onder redactie van René van der Rijst) denken zeven toonaangevende hedendaagse filosofen na over de samenleving en over God. Cees Romkes en Maarten van Boekel raakten onder de indruk van de toegankelijkheid van de teksten. Met allen die geïnteresseerd zijn in dit thema willen zij dan ook het gesprek aangaan over wat deze zeven filosofen ons te zeggen hebben.
Na de eerste avond kan in samenspraak met de deelnemers eventueel een vervolgavond (eventueel meer avonden) worden belegd. Men hoeft het boekje niet gelezen te hebben, het wordt ingeleid.

Jong en oud is van harte welkom in De Ontmoeting van de Dorpskerk op woensdag 3 mei, aanvang 20 uur. Informatie: Maarten van Boekel, mvb34@outlook.com.

Advertenties uit de krant