Afbeelding

Veertigjarig jubileum Martin Mans

Algemeen

ROTTERDAM - Op Hemelvaartsdag 25 mei geeft de bekende organist en dirigent Martin Mans eenmalig een orgelconcert ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als organist. Al op twaalfjarige leeftijd had hij zijn eerste aanstelling als organist. Nu, 40 jaar later, geeft Martin Mans 250 concerten per jaar, heeft hij tournees op verschillende continenten achter de rug, heeft hij vele composities op zijn naam staan, en zijn van hem diverse cd's uitgebracht, waaronder één platina en twee gouden.

In de Laurenskerk in Rotterdam brengt Martin Mans een programma ten gehore met improvisaties, toccata's en symfonieën die hij componeerde na zijn vele reizen. Een voorbeeld is de 'Voortrekkerssymfonie', die hij componeerde na een bezoek aan het Voortrekkersmonument in Pretoria, Zuid-Afrika. In de symfonie zijn lokale volksliederen verweven. Tijdens het concert worden beelden van de reizen vertoond en is hij via een videoscherm live te volgen op het grote orgel. Speciaal voor zijn jubileum heeft Martin Mans een cd uitgebracht met meditatief orgelspel.

Aanvang: 20 uur 

Toegang: 15 euro maar online en bij reservering 12,50 euro. Kinderen tot en met 11 jaar 5 euro. Reserveren kan op www.martinmans.nl of 06-25391903.

Advertenties uit de krant