Afbeelding

Historische brandspuit op Veilgheidsdag

Algemeen

BARENDRECHT - Vrijwilligers van de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) hebben op de Veiligheidsdag de antieke brandspuit uit 1902 van de Gemeente Barendrecht van stal gehaald. De tocht met de brandspuit vanaf D'Ouwe School naar het gemeentehuisplein verliep zoals in het verre verleden: met duwen en trekken. Echter, met de autohulp van Theo Vogelaar ging het sneller.

Van de firma Wesdijk werd een grote waterbak geleend waarna de antieke spuit gedemonstreerd kon worden. Onder begeleiding mochten kinderen, ouders, opa's, oma's, ooms, tantes en soms buren met de antieke brandspuit werken. Letterlijk werken - want loeizwaar. Na opnieuw bewezen diensten werd de antieke brandspuit aan het eind van de dag naar het museum teruggereden.

Het team van de HVB kan terugkijken op een bevredigende en gezellige dag waarbij veel van de historische kennis werd overgebracht op het grote aantal bezoekers. Foto's zijn te zien op de website van de Historische Vereniging Barendrecht: www.historischbarendrecht.nl

Advertenties uit de krant