Afbeelding

Bevolkingsonderzoek borstkanker

Algemeen

BARENDRECHT - In het kader van het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker worden ruim 5.700 vrouwen uit Barendrecht per brief uitgenodigd om borstfoto's te laten maken. Vanaf 19 juni kunnen de vrouwen die zijn geboren in de jaren 1942 tot en met 1967 terecht in het borstonderzoekscentrum aan de Zorgboulevard van het Maasstadziekenhuis. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten. Dit gebeurt in een verplaatsbaar onderzoekscentrum. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig.

Het doel van het bevolkingsonderzoek borstkanker is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Vroege ontdekking van borstkanker vergroot de kans op genezing en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op een oproep te wachten, maar direct naar de huisarts te gaan.
Locatie: Haastrechtstraat 110 te Rotterdam. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.bevolkingsonderzoekzuid-west.nl.

Advertenties uit de krant